Liderul PNL Nicolae Ciucă urmează exemplul altor președinți de partid și își lansează o carte.

Anunțul a fost făcut chiar de acesta, pe o pagină care îi aparține și cu ajutorul căreia ne transmite diverse gânduri.

Site-ul nicolaeciuca.ro este recent, așa că aici nu sunt foarte multe informații. Cert este că Ciucă a scris o carte autobiografică – sau a fost ajutat să o scrie, dat fiind că pe aceste site se explică faptul că „paginile acestei cărți sunt despre mine. Nu despre funcțiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanț și nici program electoral. Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic. Sunt despre viața mea, cea din spatele pupitrului, a microfonului sau a televizorului”.

Cartea se intitulează „Un ostaș în slujba țării” și tot pe site se redau câteva pasaje, dar și lămuriri privind inițiativa:

Pentru că s-a vorbit mult despre faptul că “nu sunt din filmul acesta”, al politicii românești. Și e adevărat. Nu sunt un om politic tipic. Și veți vedea în această colecție de gânduri și povești de viață care e crezul meu.

Sunt un om cât se poate de simplu, cu credință și frică de Dumnezeu. Îmi iubesc țara și nu uit nicio clipă că jurământul pe care l-am depus, ca ostaș în slujba României, e să îmi apăr patria. Și asta nu se face doar cu arma în mână. Se face cu inima curată și cu gândul că după noi rămân doar lucrurile bune pe care le-am făcut. Oriunde ne-am afla și oricât de tulburi ar fi vremurile pe care le trăim”.

Ciucă nu e chiar la prima apariție editorială, dat fiind că este deținător al unui titlu de doctor, chiar dacă au existat și există încă dubii privind originalitatea, în condițiile în care o investigaţie efectuată de jurnalista Emilia Șercan într-o anchetă publicată de pressone.ro indica cum acesta a plagiat în teza de doctorat.

Una peste alta, de această dată Nicolae Ciucă pare deschis și transmite că ne invită să citim cartea, care „va apărea în luna iunie 2024 la editura RAO și toate încasările vor fi donate către inițiative caritabile”.

Articolul precedentAzi, prima probă la Evaluarea Naţională, pentru elevii clasei a IV-a
Articolul următorMAIA, PENETRATĂ de COLDEA!