Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că Executivul va adopta, miercuri, o ordonanță de urgență prin care învățământul universitar cu frecvență se va putea desfășura și în online.
„O să faceţi o parte dinte activităţi şi în format digital. Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a declarat Cîmpeanu, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România, organizat la Palatul Parlamentului de Uniunea Studenţilor din România, potrivit Digi24.
Totodată, oficialul a anunțat că nu se vor face evaluări pentru verificarea noilor standarde în fiecare universitate, abordând varianta încrederii.
Pandemia de Covid-19 și modul în care a fost afectat procesul de învățare în școala românească
„Vom aborda o variantă necesară în societatea românească, aceea a încrederii: universităţile îşi asumă, iniţiind acest proces combinat, prezenţă fizică-activităţi online, respectă standardele care vor fi cunoscute la începerea anului universitar, urmând să probeze acest lucru, într-un an, doi sau maximum cinci, când vine rândul evaluării instituţionale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
Reamintim că în urmă cu câteva zile, ministrul Educației a anunțat că vrea să interzică prin lege meditațiile cu profesorul de la clasă. Mai exact, elevii care au nevoie de meditații la o materie anume vor trebui să caute un alt profesor, diferit din cel de la clasă.
„Meditațiile se practică în orice alt stat european. Nu poți interzice unui părinte care dorește o pregătire suplimentară pentru propriul copil să facă acest lucru. Pregătirea suplimentară este în interesul educației”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marți, la Digi24.
Totodată, oficialul a mai precizat că profesorii ar trebui să depună mai mult efort pentru ca elevii să nu aibă nevoie de o pregătire suplimentară. Mai mult, Cîmpeanu a anunțat că în calcul și sancțiuni pentru nerespectarea legii.
„Dar acest lucru nu se respectă, din păcate. Nici alte lucruri nu se respectă din lege și asta ne pune în fața necesității de a prevedea într-un proiect de lege și sancțiuni pe măsura gravității abaterilor de la lege”, a conchis ministrul Cîmpeanu.
Citește și articolul: Ministrul Educației vrea sancțiuni pentru profesorii care fac meditații particulare cu proprii elevi