Economica.ner

Secretarul de stat în Ministrul de Interne britanic, Priti Patel a anunțat că instituie „poliția vacanțelor”, care va monitoriza, dar și amenda persoanele care nu respectă perioada de carantină la întoarcerea din țările aflate pe lista galbenă, cum ar fi Franța, Spania și Italia, relatează Daily Mail.

Oficialii au precizat că au capacitatea de a efectua 10.000 de vizite la domiciliu pe zi, iar 30.000 au fost efectuate săptămâna trecută.

Astfel, cei care nu respectă perioada de carantinare riscă amenzi de până la 10.000 de lire sterline. Acest avertisment a venit în ciuda optimismului din ce în ce mai mare previziunilor de scădere a numărului de cazuri de infectări cu Covid, dar și după zile de confuzie cu privire la lista „țărilor galbene”.

Totodată, premierul Boris Johnson a precizat zilele trecute că vizitele în zonele cu risc mediu sunt acceptate doar în „circumstanțe extreme”. De altfel, în urma unei analize făcute de oficialii britanici, se așteaptă ca până în 270.000 de persoane să zboare în acest weekend spre destinațiile vizate.

Potrivit lui Priti Patel, cei reveniți din vacanță, din zonele ce implică măsura de carantinare, trebuie să se aștepte la „vizite la domiciliu” din partea autorităților. „Au fost puse la dispoziție resurse semnificative – milioane de lire sterline – în ceea ce privește verificarea ulterioară a persoanelor, dar și a asigurării faptului că rămân acasă. A fost intensificat”, a precizat Patel.

Marea Britanie ar vrea ridicarea restricțiilor după 21 iunie

Măsura de verificare cu ajutorul „poliție vacanțelor” nu este privită bine chiar de toată lumea. E altfel, chiar parlamentarii au avertizat că o abordare greoaie a acestei verificări poate avea un efect negativ asupra populație, mai ales în contextul în care se dorește ridicarea restricțiilor din 21 iunie.

Totodată, atât premierul Johnson, cât și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Matt hancock s-au declarat increzători în ceea ce privește eficacitatea vaccinurilor anti Covid, inclusiv asupra tuturor variantelor de virus, inclusv a tulpinii indiene.

Germania a relaxat restricțiile pentru cei vaccinați anti Covid

Articolul precedentControl judiciar în cazul achizițiilor frauduloase de locuințe de stat
Articolul următorPâine și sare, pe covorul roșu, la Târgu Mureș. La inaugurarea unui sediu poștal