Gata cu poluarea în Capitală! Studiu amplu pe tema calității aerului

„Va fi o licitație și ne dorim ca cele mai bune companii din Europa să participe la această licitație și planul să fie gata în vara anului 2022, în așa fel încât să rezolvăm această problemă.”, a spus Nicușor Dan

Nicușor Dan, PUZ, DNA
Imagine via Digi24

Edilul Municipiului București, Nicușor Dan, le dă o veste bună locuitorilor din Capitală. În curând, primaria are intenția de a scoate la licitație un studiu care să certifice detalii despre calitatea aerului. „Am lansat în consultare publică caietul de sarcini pentru Programul de calitate a aerului. Noi, în momentul acesta, funcționăm pe un plan din 2018, despre care Curtea Europeană a spus că nu funcționează și știam că nu funcționează. Acel studiu se baza pe unul din anul 2014, care folosea date din anul 2003”, a spus Nicușor Dan, într-o conferință de presă recentă, vis-a-vis de situația poluării din Capitală.

„Va fi o licitație și ne dorim ca cele mai bune companii din Europa să participe la această licitație și planul să fie gata în vara anului 2022, în așa fel încât să rezolvăm această problemă.”, a mai spus Nicușor Dan.

Citește și: Claudiu Năsui îl apără pe Tolontan, jurnalistul care a intrat în conflict cu primarul Sectorului 4

Locuitorii din Capitală continuă să se plângă din pricina șobolanilor

Mai mult, în cadrul aceleiași conferințe de presă, primarul a recunoscut că în Capitală există o mare problemă, rămasă restantă, referitoare la dezinsecție, deratizare, dezinfecție, gropi și iarba netăiată din parcuri. „Săptămâna viitoare o sa rezolvăm, încep să rezolvăm aceste probleme. Am avut o problemă cu bugetul, cu întârzierea aprobării lui și faptul că aceste servicii erau prestate de companiile municipale care nu au fost finanțate, nu mai au oameni, utilaje, ITP. Sunt chestiuni tehnice. Avem banii și o să începem să rezolvam restanțele”, a explicat edilul Capitalei, adăugând că există posibilitatea lansării unei achiziții publice.

Sper că începe de săptămâna viitoare, dacă compania noastră nu poate să facă, depinde cat de mult durează achiziția publică.  E o chestiune de zile.

Nicușor Dan
Articolul precedentEmil Boc îl susține, fără niciun regret, pe Florin Cîțu
Articolul următorPrima zi de pace, prin ochii unui român din Israel
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.