Andrei Rudeanu, ginerele co-președintelui PNL Vasile Blaga, a fost reținut joi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, sub acuzația de evaziune fiscală.
Reţinerea a survenit după ce, în cursul dimineţii, procurori și polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice au făcut cinci percheziții la domiciliile și sediile comerciale ale mai multor persoane din București, Deva și Buftea, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Percheziții au avut loc și la sediul firmei de pază și protecție Axis Corporate Security, deținută de Ioan Andrei Rudeanu, acesta fiind apoi ridicat de procurori și dus la audieri. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Axis Corporate Security are sediul central în municipiul Deva, iar ca asociați apar Mariana Aurora Rudeanu (50%) și Ioan Andrei Rudeanu (50%), acesta având și funcția de administrator.
Procurorii susțin că, din datele și probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2010 — 2014, persoanele vizate, printre care și reprezentanții firmei de protecție și pază, ar fi desfășurat tranzacții comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.
Prejudiciul creat bugetului de stat, calculat pe baza datelor și probelor administrate în cauză, se ridică la aproximativ 2,5 milioane de lei.

Articolul precedentSevil Shhaideh năşită şi de Nicuşor Constantinescu
Articolul următorRadu Mazăre şi-a dat demisia de la Primăria Constanţa