Premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Sevil Shhaideh să fie numită ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în locul lui Liviu Dragnea.
Sevil Shhaideh are 50 de ani şi este fina lui Liviu Dragnea, dar şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu.
Ea a fost director al Direcţiei Sisteme Informatice din Consiliul Judeţean Constanţa în perioada 1993-2007, apoi, până în 2012, a condus Direcţia Proiecte din aceeaşi instituţie. Sevil Shhaideh a devenit secretar de stat în MDRAP în 2012, după ce Liviu Dragnea a fost numit ministru.
Postul de ministrul al Dezvoltării a rămas vacant după ce Liviu Dragnea a demisionat pe 15 mai, în ziua în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.
În urmă cu câteva zile, pentru postul de ministru al Dezvoltării erau vehiculate două propuneri – Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb. Liviu Dragnea a declarat, luni, că a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu comisarul UE pentru politici regionale, Corina Creţu, despre succesorul său la minister, astfel încât persoana care va fi nominalizată să aibă susţinerea tuturor.

Articolul precedentAurel Bucur, „omul lu’ Hrebe’” dat afară de la Salrom.
Articolul următorAndrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, reţinut de DNA