Ioana Mihăilă, noul ministrul al Sănătății, a declarat în prima sa conferință din această funcție, că în mandatul său se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi: atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi a direcțiilor de sănătate publică, prin concursuri corecte.

 „Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorităţi: în primul rând, atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate. În cadrul PNRR am propus investiţii de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiţii, implementate corect, pot să facă pentru oameni diferenţa între viaţă şi moarte, între a primi un tratament adecvat în ţară şi a trebui  să meargă în străinătate, diferenţa între demnitate şi disperare. În al doilea rând, creşterea accesului la servicii medicale de bază (…) În al treilea rând, reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate”, a declarat Ioana Mihăilă, miercuri seară, într-o conferinţă de presă.

Va continua proiectele începute în mandatul lui Voiculescu

Totodată, a precizat  că va continua „fără ezitare” proiectele începute în mandatul lui Vlad Voiculescu, dar a evitat să răspundă dacă acesta va fi numit consilier onorific, așa cum s-a vehiculat zilele trecute. „Nu pot spune că voi șterge cu buretele aspirațiile comune cu Vlad Voiculescu, dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă, iar mandatul este al meu. Nu va fi o decizie doar a mea, ci va fi o decizie bilaterală. Când echipa va fi formată, voi reveni cu răspunsul final”,  a precizat Ioana Mihăilă.

Comunicarea responsabilă pentru evitatea interpretărilor

În ceea ce privește colaborarea cu premierul, acolo unde Voiculescu a avut probleme de comunicare, noul ministru a precizat că se așteaptă să lucreze bine. „Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu”, a mai afirmat Ioana Mihăilă.  Totodată a atras atenția și în legătură cu comunicarea cu presa. „Comunicarea publică – atât noi, Ministerul Sănătății, cât și presa, trebuie să comunice responsabil, pentru că altfel mesajele riscă să fie interpretate greșit”, a mai spus Mihăilă.

Ioana Mihăilă, oficial la șefia MS

Articolul precedentIoana Mihăilă, oficial la șefia MS
Articolul următorPAUR, continuă cooptarea de membrii de la Putere