hexi pharma 2

Aproape 200 de percheziţii au avut loc joi dimineaţă în 19 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală, fiind vizate 103 persoane.

„În această dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu,  efectuează 197 de percheziţii domiciliare, în 19 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală. Activităţile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Vâlcea, Prahova, Olt şi Giurgiu, la societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor”, anunţă poliţia.

Din investigaţii a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe firme ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două companii cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu. Surse din cadrul anchetei au afirmat că cele două societăţi, SC Davis Complet Construct şi SC Center Prod Metal SRL erau coordonate de alte persoane decât cele care apăreau în evidenţe ca fiind administratori.

 Beneficiarii facturilor au efectuat transferuri de bani prin conturi, din care unii au fost retraşi în numerar, iar unii au fost schimbați în 4,5 miliooane de dolari în China, simulând, la fel, operațiuni nereale. În cauză se fac cercetări faţă de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public. Cele două societăţi comerciale emiteau facturile, prin intermediari, către aproximativ 150 de alte societăţi, au mai afirmat sursele citate, care au spus că una dintre instituţiile de interes public al cărei nume apare în documente este Romtelecom,   care a încheiat contract cu o firmă, iar aceasta a subcontractat celor două firme fantomă. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând celor două societăţi din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operaţiuni economice. Activităţile se desfăşoară într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Articolul precedentSindicaliștii de la Metrorex pichetează azi și mâine Ministerul Transporturilor
Articolul următorSONDAJ INSCOP pentru europarlamentare. PSD și PNL, aproape la egalitate