Unitatea Sindicatul Liber de la Metrou va picheta joi și vineri, între orele 13,00-14,00, Ministerul Transporturilor, reclamând indiferenţa pe care ministrul Răzvan Cuc o manifestă faţă de accidentul din ianuarie de la Depoul Berceni.

„Ministerul Transporturilor pe cine reprezintă? Nu pe aceşti oameni, fie ei din metrou sau de pe calea ferată? Calea ferată au distrus-o, acum distrug şi metroul”, a declarat Ioan Rădoi, liderului Unitatea -Sindicatul Liber Metrou. Prin acest protest, Rădoi îi cere ministrului Cuc să respecte legea si să dea curs comisiei de dialog social, nu să o ignore.

Una dintre cauzele incidentului de la metrou din 26 ianuarie, când două vagoane au sărit de pe şine în Depoul Berceni, este un software care a menţinut alimentarea vagoanelor, toate trenurile comportându-se la fel în timpul testelor efectuate după accident, au declarat miercuri angajaţi ai Metrorex. Angajaţii au precizat, în cadrul unei acţiuni a sindicatului desfăşurată la depou, că este vorba de un software „din China, venit via Turcia”, care face ca trenurile să se alimenteze singure. Conducerea Metrorex a anunţat tot miecuri că nu poate face supoziţii cu privire la cauza producerii evenimentului din 26 ianuarie, cercetarea efectuată de către Agentia de Investigare Feroviara Română – (AGIFER) aflându-se în desfăşurare. Metrorex, care precizează că nu a primit până la acest moment concluziile instituţiei abilitate, apreciază că în activitatea curentă de circulaţie a metroului cu călători nu se poate produce un astfel de incident, întrucât condiţiile desfăşurării activităţii de manevră sunt total diferite, faţă de circulaţia trenurilor cu pasageri.

Articolul precedentVlad Voiculescu către ministrul Pintea: „Poate ar trebui să folosim zeamă de varză”. Nu a scapat nici Liviu Dragnea
Articolul următor200 de percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 6,5 milioane de dolari