Poliția din Constanța, ocupată în weekend. Zeci de persoane au fost amendate

Distracția, direct proporțională cu amenzile

Poliția din Constanța, acompaniată de jandarmi, a desfășurat în toiul nopții trecute multe acțiuni pentru verificarea respectării normelor în vigoare, în contextul pandemiei.

În jurul orei 23:00, Poliția de la Secția 3 Constanța a fost sesizată, printr-un apel la serviciul de urgență 112, în legătură cu zgomotul care se auzea dintr-un local, situat pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța, acuzându-se că acesta ar fi deschis după ora legală, în incită desfășurându-se o petrecere privată. Ajunsă la fața locului, Poliția Municipiului Constanța și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au constatat faptul că alerta de la 112 era cât se poate de justificată, pentru că într-adevăr în interior se aflau mai multe persoane care participau la o petrecere. Administratorul societății împreună cu alte 11 persoane prezente au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei, potrivit Legii 55/2020.

„Reamintim faptul că desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, este interzisă în perioada stării de alertă.  Totodată, este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepțiile expres prevăzute de lege”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța pentru CTNews.ro.

Mai apoi, în jurul orei 01:00, Poliția de la Secția 2 s-a autosesizat și a descins într-un local situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, unde se desfășura o altă petrecere privată, la fața locului fiind prezente nici mai mult, nici mai puțin de 49 de persoane. Administratorul societății și toate persoanele prezente au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 65.000 de lei, potrivit aceleiași legi.

DNA anchetează lărgirea plajelor din Constanța. Dosar penal în rem

Articolul precedent-Exclusiv Minuta Ședinței- Caracatița „de voluntari” a lui Clotilde…
Articolul următorUn fost „turnător” al Securității, rudă cu Farouk, ultimul Rege al Egiptului, dă buzna prin farmacii, ca să facă reclamă la medicamente!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.