Ioan Albu, fostul prefect de Constanța care a omorât un om într-un accident rutier, a fost arestat la domiciliu. Decizia a fost luată în urmă cu doar câteva momente, după ce procurorii au cerut arestarea preventivă a fostului reprezentant al Guvernului în Constanța.

Respinge propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia de arestare preventivă a inculpatului A. I. …dispune luarea faţă de inculpatul A. I., a măsurii arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, de la data de 21.02.2020 până la data de 21.03.2020, inclusiv. Constată că inculpatul nu a fost reţinut de către organele de urmărire penală.

Impune inculpatului A. I. obligaţia de a nu părăsi imobilul din…, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarea obligaţie: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”, se arată în minuta instanței.

Accidentul mortal a avut loc în urmă cu câteva zile, pe 16 februarie, în județul Constanța. Nu a existat niciun dubiu că Ion Albu, beat la volan, a intrat pe contrasens și a izbit din plin o altă mașină.

Inculpatul Albu Ioan, având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, a condus pe drumurile publice din județul Constanţa un autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocîrlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600m, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, care circula regulamentar din sens opus şi care era condus de numitul T.A. În urma accidentului, a rezultat decesul numitului T.A.”, comunicau procurorii.

Articolul precedentCine dorește să conducă PSD?
Articolul următorDezvoltatorii imobiliari, obligați să amenajeze spații verzi și parcuri prin PUZ-ul coordonator al Sectorului 1