Sursa foto: www.g4media.ro
Sursa foto: www.g4media.ro

Procurorii DNA au extins, vineri, urmărirea penală față de alte șase firme în dosarul Economat Sector 5, în care este cercetat fostul edil Marian Vanghelie, a anunțat DNA, ajungându-se astfel la 11 firme suspecte de implicare în „lanțurile comerciale de fraudare a SC Economat Sector 5”.

Cele mai noi șase firme cercetate sunt: S.C. Dap Team&Partners S.R.L, S.C. United Colors Team S.R.L,  S.C. Miro Best Print S.R.L, S.C. Trade International Industry S.R.L, S.C. Grivin House S.R.L., S.C. Elsys Power S.R.L., acestea adăugându-se următoarelor: S.C. Games&Sports Distribution Romania S.R.L., S.C. City Bistro Management S.R.L., S.C. IDD Asset Management S.R.L., S.C. Daarm Partners S.R.L., S.C. Fortis Pugna S.R.L.

 „Fiecare dintre societățile comerciale este suspectată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, săvârșită în vederea obținerii unui avantaj patrimonial de către altul”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Reamintim că Marian Vanghelie este urmărit penal de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență, constituire de grup infracțional organizat și instigare la abuz în serviciu, fiind pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Potrivit rechizitoriului DNA, procurorii îi acuză pe cei 22 de inculpați că ar fi efectuat achiziții nelegale,  supraevaluate, realizate de Economat Sector 5, societate care are ca unic asocial Consiliul Local Sector 5, iar prejudiciul estimat este în valoare totală de peste 256 de milioane de lei.

„În perioada 2016-2019, suspectul Vanghelie Marian Daniel ar fi pretins de la un om de afaceri un procentaj de 50% din profitul pe care societatea acestuia urma să îl realizeze din vânzarea de mărfuri supraevaluate către S.C. Economat sector 5 S.R.L. și ar fi primit suma totală de 80.463.800 lei, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra directorului general, Petre Marian Leonard, în scopul determinării acestuia să efectueze achizițiile respective și să asigure plata integrală, cu celeritate, a facturilor de vânzare”, se arată în rechizitoriul DNA.

Numele lui Marian Vanghelie este legat și de dosarul de mită de 30 de milioane de euro, tot în legătură cu Economat Sector 5, pentru care este condamnat la 11 ani și 8 luni. Acesta a făcut apel la decizia Tribunalului București, iar următorul termen îl are pe data de 8 februarie 2022.

Marian Vanghelie, sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile

Articolul precedentVânătorii, sprijiniţi de Parlament pentru a vâna liber păsările migratoare
Articolul următorMircea Geoană: „Aceasta este linia cu adevărat roșie, nu cea pe care o spune șeful diplomației de la Moscova”