Sursa: Google maps

Se adună problemele pentru Valeriu Anton, primarul comunei Corbeanca, Ilfov.

După ce în primăvară a fost arestat arestat la solicitarea procurorilor anticorupție pentru luare de mită, spălarea banilor și instigare la spălarea banilor, Agenția Națională de Integritate a făcut la rândul ei o verificare.

Și, din ce detaliază instituția, primarul Anton nu poate justifica peste 3 milioane de lei din averea pe care și-a declarat-o. Potrivit ANI, în urma unor verificări, s-a „constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 3.061.855 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către ANTON VALERIU împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”.

Mai departe însă, sunt alte autorități competente să cerceteze, astfel că ANI a „sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către ANTON VALERIU împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”.

În iulie, Valeriu Anton a și fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru comiterea luare de mită, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și participație improprie la fals intelectual.

Între timp, primarul a fost plasat în arest la domiciliu, procurorii deetaliind că acesta „i-ar fi pretins unei persoane, pentru a-i rezolva favorabil cererile de restituire a unor terenuri situate pe raza comunei Corbeanca, care fuseseră confiscate de regimul comunist, jumătate din drepturile asupra acelor terenuri, după care ar fi primit, prin intermediari, foloase necuvenite totalizând 3.523.661 euro. (…) Pentru a disimula natura foloaselor primite cu titlu de mită și beneficiarul real al acestora, la cererea inculpatului Anton Valeriu, ar fi fost încheiate mai multe acte notariale autentificate (în cazul unora dintre acestea fiind folosite și documente falsificate)”.

Articolul precedentGeoană sugerează că va reveni în forță: „În curând vom discuta despre un plan sănătos și ambițios pentru România”
Articolul următorViceprimar și consilier local, la „bani mărunți”: comisii de anchetă pentru a le verifica veniturile obținute