Fostul lider al PNL Ludovic Orban s-a declarat dezamăgit de președintele Klaus Iohannis, cel pe care îl consideră principalul vinovat pentru criza politică cu care se confruntă România în acest moment. De altfel, Orban pune întreaga situație pe seama faptului că președintele nu vrea să se pensioneze după încheierea mandatului, motiv pentru care a „tras sforile” ca social democrații să ajungă la guvernare.

Prezent în emisiunea „În fața ta”, de la Digi 24, Ludovic Orban a reamintit că „amenințarea” cu plecarea din partid, în cazul în care PNL va aduce PSD-ul la guvernarea a fost lansată din urmă cu două luni, încă din perioada campaniei pentru alegerile interne. Doar că amenințarea acestuia nu s-a materializat așa cum și-a propus, fiind exclus din PNL, pentru seria de atacuri la adresa președintelui de partid, Florin Cîțu, dar și la cea a lui Iohannis.

De altfel, pe Klaus Iohannis îl consideră cea mai mare deazmăgire a sa, căci „este primul şi cel mai important, şi el este principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat în România, pentru criza politică catastrofală, pentru prăbuşirea PNL, pentru distrugerea coaliţiei de centru-dreapta şi pentru distrugerea oricărei perspective de modernizare a României”, a spus fostul lider PNL.

De asemenea, Orban l-a criticat și pe Florin Cîțu, cel care cât de curând va rămâne doar cu funcția de la partid, pentru care a dus o luptă acerbă. „Nu îl comparaţi pe Cîţu cu mine. Domnul Cîţu nu mai e nimic. De altfel şi în timpul campaniei, cei care l-au susţinut pe Cîţu nu dădeau doi bani pe el”, a spus Orban.

Printre motivele de nemulțumire ale lui Orban, cu privire la întreaga situație actuală, se află, de departe pe primul loc, distrugerea coaliției cu USR, doar din dorința de a aduce PSD la guvernare. Iar explicația pe care Orban o are în această privință îl vizează președintele Iohannis. „De ce să distrugi o coaliţie de centru dreapta, de ce să aduci PSD la Putere? Puţină lume poate să înţeleagă. Eu am dat o explicaţie, şi cred că asta este. Iohannis nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, exact cum a fost în 2009, şi şi-a ales ca partener PSD-ul. Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a mai spus Ludovic Orban, care catalogează actualul PNL ca pe o „copie nereușită a PSD”.

Valeriu Stoica nu ar vota cu PNL în acest moment

Articolul precedentSTS a lansat aplicația de verificare a certificatului verde și pentru dispozitivele iOS
Articolul următorAlimente retrase de pe piaţă: pesticide, salmonella sau bacteria listeria