Violeta Alexandru
Violeta Alexandru / Foto: Facebook

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, nu lasă socializarea virtuală nici acum, deși abia a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Aparent se simte bine, însă are un regret: boala a împiedicat-o să fie prezentă aseară la prezentarea mărețului program de guvernare al PNL, însă nu vrea să rămână în urmă cu promisiunile. Are și câteva concluzii ministrul legate de boală dar, mai mult decât orice, Violeta Alexandru este convinsă că în continuare în ministerul său „se poate” – cu haștag – și promite că pe viitor se va putea în continuare. Aceasta pentru că actualul ministru probabil își vede un viitor în guvern și după alegerile din decembrie.

După primirea rezultatului pozitiv la testul ref. Covid, lucrurile nu se opresc aici, indiferent de cum te simți. Se fac o serie de analize. Le fac și eu și urmez tratamentul. Parte din tratament este să întăresc imunitatea. Am tot omis acest lucru în ultima vreme, pe fondul unei perioade în care am tras mult. Cred că în mesajele publice trebuie vorbit mai mult despre măsuri de protecție dar și de întărire a imunității. Merg mână în mână, vă spune un om care a tot amânat să se îngrijească de imunitate. Aveam mereu treabă de făcut, tot mai multă.

Aseară nu am putut fi alături de colegii mei la evenimentul de lansare a programului de guvernare PNL. I-am urmărit. Nu aveam stare, aș fi intrat să spun câteva cuvinte. Aș fi spus așa. A fost un an atât de greu dar tocmai din greutatea lui s-a văzut că putem face față. Noi, PNL, dar, mai ales noi, românii. Să sperăm că nu vom mai fi așa încercați niciodată. Cert este că am văzut că #sepoate. Mulți își pierduseră încrederea că administrația mai muncește pentru ei. La începutul mandatului, când am scris prima dată #sepoate (a se vedea postările mele), puțini aveau încredere. Era noiembrie 2019, nici nu știam ce va urma. Am intuit bine. Avem resurse ca să se poată!

Cum va fi în continuare? Nu va fi ușor dar lucrurile vor fi făcute corect, transparent, cu responsabilitate față de banii românilor, cu oamenii tratați de la egal la egal de către funcționari care să fie evaluați inclusiv după modul în care rezolvă problemele oamenilor. Cu sentimentul acela că statul te lasă să îți vezi de cariera și de afacerile tale, nu te împiedică, nu te sufocă, nu te umilește. Cu sprijin pentru românii care vor să încerce, să investească, să dezvolte, oameni care nu renunță, oameni care au încredere în ei. Noi avem încredere în ei”, scrie Violeta Alexandru pe Facebook.

Articolul precedentMărturie de la ATI: ”Îmi era frică să adorm. Vedeam cum colegii de salon plecau în saci”
Articolul următorJaf din ghiozdan: fostul primar al Sectorului 5 a ascuns peste 30.000 de tablete