Sursa: Shutterstock

Un bărbat din Giurgiu a fost pus sub control judiciar sub acuzația de trafic de influență, după ce s-a descoperit că pretindea bani pentru a facilita angajări în sistemul medical.

Din ce s-a descoperit până acum, patru persoane au crezut că inculpatul are într-adevăr relații, astfel că și-au „plătit” un post la un spital din București.

Ancheta este derulată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, față de bărbatul de 48 de ani fiind pusă în mișcare acțiunea penală, ca urmare a activităților specifice desfășurate de organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Date fiind informațiile de până acum, bărbatul este acuzat de trafic de influență în formă continuată, au transmis cei de la DGA:

În perioada iulie 2021- februarie 2022, inculpatul, persoană fară calitate specială, a pretins și primit echivalentul sumei de 9.500 euro de la patru absolvente ale unei unei școli postliceale din municipiul Oltenița, județul Călărași, lăsându-le să creadă ca are influență asupra managerului unui spital din București, pe care îl va determina să le angajeze ca asistente medicale.

În cauză s-a dispus măsură controlului judiciar față de inculpat, pentru o perioadă de 60 de zile”.

Articolul precedentSebastian Ghiță, trimis în judecată în dosarul contractelor IT; ancheta a durat 5 ani
Articolul următorConsilier local din Sinaia exclus din PNL, pe motiv că se prezintă drept ofițer SRI sub acoperire