bani

Chiar dacă aparent nu „cunoștea” pe nimeni, o femeie din Brașov, cu aspirații la permisul de conducere categoria B, a încercat să își aranjeze probele cu bani.

Femeia a calculat astfel că 400 de lei ar fi suficienți, însă în schimb s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, după ce au fost anunțați oamenii legii.

S-a întâmplat ieri, când lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Brașov au fost sesizați de conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov că la unul dintre ghișeele instituției, s-a prezentat o femeie, în vârstă de 32 de ani, care a oferit mită pentru a promova proba teoretică necesară pentru obținerea permisului de conducere.

Persoana în cauză s-a prezentat la ghișeul respectiv având asupra sa dosarul de candidat și solicitând să fie programată, în aceeași zi, pentru susținerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere – categoria B.

Între filele dosarului, angajatul SPCRPCIV Brașov a identificat suma de 400 de lei cu privire la care candidata a precizat că a introdus-o pentru a determina în acest mod personalul instituției să o ajute să promoveze proba respectivă”, se explică într-un comunicat al DGA.

Însă nu doar că nu a promovat, ci i-a fost organizat un flagrant, în urma căruia a fost dusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov pentru continuarea cercetărilor.

Menționăm faptul că, numai în ultima lună, angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sesizat la Direcția Generală Anticorupție 12 situații în care li s-au oferit diverse sume de bani cu titlu de mită”, a contabilizat DGA.

Articolul precedentPrimarul liberal din Târgu Jiu a trecut la PSD: „Timp de 7 ani nu am știut ce înseamnă sprijin din partea conducerii județene”
Articolul următorMai multe lucrări la rețeaua de alimentare cu apă din Constanța vor duce la sistarea temporară a apei potabile