O elevă de 17 ani vrea să dea în judecată Ministerul Educației pentru a primi bursă socială

Ioana face naveta din Agigea la Constanța, unde învață la Colegiul Național "Mihai Eminescu".

 Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța (AEC) îi îndeamnă pe elevii din mediul rural care nu mai beneficiază de bursă socială să se adreseze Avocatului Poporului, pentru a solicita în instanță anularea ordinului prin care a fost eliminată acest sprijin financiar, potrivit g4media.ro. Într-un mesaj postat pe Facebook, AEC a dat exemplul unei eleve din mediul rural care “și-a asumat să dea în judecată Ministerul Educației pentru a-și primi înapoi bursa”, organizația publicând un model solicitare pe care îl poate completa orice elev aflat într-o situație indentică cu eleva respectivă și care dorește să apeleze la ajutorul instanței.

 Asociația Elevilor din Constanța a dat exemplul unei eleve de 17 ani care locuiește în localitatea Agigea, unde nu există niciun liceu

Din această cauză, Ioana, elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, cheltuie lunar 360 de lei pentru a face naveta. Potrivit asociației, “în ciuda faptului că este navetistă, face handbal de performanță și este olimpică la istorie, participând anul acesta la olimpiada națională. Are 3 frați, iar până anul acesta a beneficiat de bursă de ajutor social, pe care o folosea pentru a-și plăti transportul, însă în urma tăierilor anunțate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ea nu va mai beneficia nici măcar de cei 200 de lei asigurați de stat”.

„Dacă și tu ți-ai pierdut bursa și vrei să urmezi exemplul Ioanei, completează următoarea cerere și trimite-o către petițîi@avp.ro” este mesajul transmis de către AEC

Reprezentanții AEC au declarat că eleva a trimis o solicitare către Instituția Avocatului Poporului de a iniția o acțiune în instanță împotriva ordinului care i-a tăiat bursa, Ioana asumându-și să dea în judecată Ministerul Educației pentru a-și primi înapoi banii.

Primarul Sectorului 6: ”Nu recepționez lucrări neconforme, făcute de mântuială”

Articolul precedentPrimarul Sectorului 6: ”Nu recepționez lucrări neconforme, făcute de mântuială”
Articolul următorUn fan al companiei Apple a zburat mii de kilometri pentru a cumpăra cel mai recent iPhone