Basescu candideaza la europarlamentare Traian Băsescu despre Rareș Bogdan

Fost președinte al României și actual europarlamentar, Traian Băsescu își mai adaugă o funcție: colaborator al Securității. Cel puțin acesta este verdictul dat astăzi de Curtea de Apel București, acolo unde s-a judecat procesul privind relația lui Băsescu cu Securitatea. „Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”, se arată în minuta judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, citată de Mediafax.

Acţiunea fusese introdusă de Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Traian Băsescu a anunțat deja că va contesta soluția pe fond.

Este o decizie a judecătorului, nu pot să o contest decât legal, ca om care a ținut la construcția unui sistem de justiție. Deci voi contesta decizia la Înalta Curte. Am spus că nu am colaborat cu Securitatea, pentru că eu știu ce am făcut. Nu cred că ce am făcut eu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu Securitatea, mai ales că este vorba de documente din Institutul de Marină, iar instituția care se ocupa de noi erau Contrainformațiile militare, despre care recunosc că la 21 de ani habar n-aveam că sunt parte a Securității”, a declarat Băsescu pentru Digi24.

Articolul precedentTrimis în judecată pentru 16.333 lei: a folosit acte false pentru a beneficia de pensie de invaliditate. Documentele erau cumpărate de la un angajat al spitalului, care și-a recunoscut vinovăția
Articolul următorTRANSELECTRICA: povești de milioane de euro cu băieți și fete deștepte