Ion Samoilă

O vorbă celebră spunea în felul următor: „Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”. Nu se termină una, că începe imediat alta. Nu scăpăm de un corupt, că și-apare altul! Cam așa și-n comuna Gruiu, județul Ilfov unde, primarul PNL Ion Samoilă, își dorește să continue să fie primar, cu toate că Agenția Națională de Integritate l-a taxat, punându-i pe frunte parafa de incompatibilitate. Și-apoi, fiecare e dator să încerce, spune altă vorbă. Bunul simț va fi mereu direct proporțional cu grosimea obrazului. În cazul primarului Ion Samoilă, bunul simț lipsește iar obrazul este, fără niciun dubiu, foarte gros. Însă ce ne facem cu întreaga filială a PNL care, în mod suprinzător, l-a validat pe acesta pentru a participa din nou la alegerile locale din 27 septembrie 2020?

ANI confirmă

Dorind să aflăm direct de la sursă care este situația reală a primarului „incompatibil” Ion Samoilă, redacția Ziarului de Investigații a făcut rost de următoarele documente, conform cu originalul, trimise chiar de Agenția Națională de Intergritate.

În 2012, Samoilă nu putea justifica 82.000 euro

Cu multe mandate la activ, primarul liberal Samoilă a intrat în atenția celor de la ANI pentru prima oară în 2012 când nu a putut justifica suma de 82.000 euro. La momentul respectiv, Agenția Națională de Integritate a cerut comisiei de specialitate de la Curtea de Apel București să facă verificări suplimentare, de unde s-a constatat că Samoilă nu putea aduce documente legale cu privire la sursa veniturilor sale. De unde și incompatibilitatea.

Afaceri „politicoase” în familia lui Ion Samoilă

Dincolo de situația aberantă a incompatibilității lui Ion Samoilă, cel ce-și dorește cu atâta ardoare să continue să primească salariu de la primăria din Gruiu, aflăm că afacerile se fac în familie. Mai exact, motivul pentru Samoilă are parte de atât de multă susținere din partea colegilor liberali, poate fi și faptul că ginerele acestuia, Baicu Nicolae-Valentin, se află, la rândul său, pe cai mari, mai exact pe poziția a cinsprezecea a listei pentru CJ-ul județului.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPrimarul Daniel Florea a nenorocit bugetul Primăriei: tun de peste un miliard de lei
Articolul următorIon Samoilă, primarul comunei Gruiu, drept la replică
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.