Sursa: DIICOT

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Ilfov, dar și cu sprijinul B.C.C.O. București, S.C.C.O. Călărași, S.C.C.O. Giurgiu, S.C.C.O. Teleorman și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei efectuează în această dimineață 23 de percheziții domiciliare pe raza județului Ilfov și a municipiului București.

Dosarul DIICOT are în prim plan infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și tăinuire, prejudiciul fiind de aproape 28.000.000 lei.

Partea prejudiciată, arată procurorii, este o societate din România, care ar fi fost înșelată de un cetățean străin, asociat unic al unei firme. Asociat care, precizează DIICOT într-un comunicat de presă, împreună cu alte trei persoane, ar fi constituit în cursul anului 2021 „un grup infracțional organizat, la care au aderat alți trei membri, în scopul prejudicierii unei alte societăți comerciale, prin crearea unor false relații comerciale”.

Sursa: Poliția Română

Procurorii au detaliat și modul în care s-a derulat afacerea:

Liderul grupului infracțional, i-a prezentat persoanei vătămate, parte din membrii grupului, ca fiind persoane influente în mediul de afaceri, cu contracte încheiate cu instituții ale statutului, în scopul de a o determina să încheie contracte cu societatea sa. Pentru a întări convingerea victimei că relația comercială va fi benefică pentru ambele părți, membrii grupului infracțional au contractat aproximativ 2.500 tone de produse agricole care s-au livrat parțial (1.150 tone), iar pentru inducerea în eroare a persoanei vătămate, au fost emise bilete la ordin pentru restul cantității.

Următorul contract având ca obiect 220 de autovehicule de transport, a fost prezentat tot ca o achiziție destinată unei instituții publice, ce urma să fie achitat tot cu bilete la ordin, persoana vătămată livrând 80 de astfel de autovehicule, pe care membrii grupului le-au depozitat în diverse locații, în vederea valorificării.

La data scadentă, persoana vătămată a constatat că biletele la ordin emise pentru ambele contracte nu aveau acoperire. Audierea suspecților, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, se va desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală”.

Articolul precedentDe-a râsul-plânsul cu Kramer de la Sectorul 2
Articolul următorEdil din Satu Mare, suspendat din funcție după ce și-a angajat fiica în primărie