Europa se pregătește să reintroducă restricții după ce numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut în mod îngrijorător. Un astfel de caz este Israelul, unde în ultimele săptămâni a crescut exponenţial numărul de cazuri de COVID, motiv pentru care ia în calcul reintroducerea restricțiilor, potrivit romaniatv.net.
Autorităţile israeliene vor să reintroducă obligativitatea purtării măştii de protecţie
Israelul a înregistrat 10.202 cazuri de infectare cu virusul care provoacă COVID-19, dintre 29.681 de teste efectuate duminică, fiind vorba despre un procent de pozitivare de aproape 39 %, rata de reproducere a virusului crescând la 1,32, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii din Israel. Israelul se confruntă în ultimele săptămâni cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, motiv pentru care Guvernul se gândește la reintroducerea unor restricţii care fuseseră anulate, cum ar fi utilizarea măştilor de protecţie în spaţii închise. Autorităţile israeliene au în vedere implementarea vaccinurilor împotriva COVID-19 în cazul bebeluşilor şi copiilor preşcolari, după ce Statele Unite au autorizat vineri vaccinarea la aceste grupe de vârstă. Ultimul val de infectări din Israel a fost cu varianta Omicron, după un număr mare de cazuri de infectare, mortalitatea scăzând începând din martie.
Pentru a proteja populaţia împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus în toamnă, guvernul federal de la Berlin ia în calcul reintroducerea purtării obligatorii a măştii, începând cu luna octombrie
Masca nu va trebui purtată doar în transportul public, unități medicale și casele de bătrâni, ci și în unităţile care desfăşoară comerț cu amănuntul și gastronomie. O extindere a purtării acesteia în şcolile din Germania este încă în discuţie.
Planul funcționează sub așa-numita „regulă O-O”, respectiv „regula din Octombrie până la Paște (n.r. – Ostern, în lb. germ.)” care era aplicată până acum în principal din zona siguranței rutiere și înseamnă că șoferii ar trebui să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă pentru această perioadă.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că în ultima săptămână a crescut numărul de cazuri COVID, însă spitalizările s-au menținut la un nivel minim
Ministrul Sănătății a adresat un îndemn ca oamenii să se protejeze prin evitarea zonelor foarte aglomerate și utilizarea măștii în interior unde sunt multe persoane.
„Am crescut de la 300 la 400 cazuri în medie pe zi. Semnul bun e că nevoia de servicii medicale spitalicești și mai ales de ATI a fost minimală. Sperăm să rămână la fel”, a spus Alexandru Rafila.Potrivit lui Alexandru Rafila, extinderea în unele țări din vestul Europei a infecției, atât la persoane vaccinate sau care au trecut prin boală, arată că Omicron și subvariantele sale se transmit foarte ușor și că vaccinul protejează eventual doar împotriva formelor grave de boală, nu și a infectării.
Agent din penitenciar prins cu 3.000 de euro, mită cerută de la un deținut