Ovidiu Hurduzeu, fost candidat la un mandat de parlamentar din partea Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR), susține într-o postare de pe o rețea de socializare, faptul că tinerii politicieni ai USR PLUS, ce au studiat în străinătate ar trebui „reeducați” la întoarcerea lor în țară, relatează Epoch Times România, citând Aktual 24.
Mai mult, Hurduzeu l-a dat ca exemplu pe Filip Havârneanu, care a mai fost și cu alte ocazii în atenția PAUR, și despre care spune că ar merita să urmeze un program intensiv de „dezideologizare”, dar nu oriunde, ci la o mânăstire.
Dacă aruncaţi o privire la CV-urile tinerilor useriştiplus care au ajuns în parlament veţi constata că majoritatea au fost şcoliţi prin străinătate în programe de îndoctrinare globalistă şi anti-naţională cum ar fi programul Erasmus. Aceşti indivizi ar trebui reeducaţi odată cu întoarcerea lor în ţară.
De exemplu, tânărul Filip Havârneanu chiar ar merita să urmeze un program intensiv de dezideologizare într-o mânăstire cu post şi lecturi temeinice din Pateric. Fiind profesor certificat al statului California, cunosc foarte bine traumele pe care le lasă educaţia progresist-globalistă. Nu mai putem tolera ca tinerii noştri plecaţi la studii să fie schilodiţi sufleţeşte de instituţiile mondialiste. Trebuie să-i vindecăm”, a scris Hurmuzeu, potrivit sursei citate.
Ovidiu Hurduzeu a fost beneficiarul unei burse la Universitatea Stanford (SUA), iar în ultimii ani s-a remarcat prin colaborarea cu Sputnik, organul de propagandă al Moscovei, relatează Investigatoria.
Ce este ERASMUS
Reamintim că programul ERASMUS este un program al Uniunii Europene, de schimb studențesc, înființat în 1987. ERASMUS+ este noul program al Uniunii Europene care se adresează următoarelor domenii: educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020 având ca și obiective dezvoltarea competențelor și a capacității de inserție profesională prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport.
Obiectivele acestui program este să ajute studenţii să beneficieze educaţional, lingvistic şi cultural de o experienţă de studiu în alte ţări europene; să promoveze cooperarea între instituţii şi îmbogăţirea mediului educaţional al instituţiilor gazdă; să contribuie la dezvoltarea unui corp comun de tineri calificaţi, cu deschidere şi cu experienţă internaţională, ca viitori specialişti; să faciliteze transferul de credite şi recunoaşterea perioadelor de mobilitate petrecute în străinătate, cu ajutorul sistemului ECTS sau a unui alt sistem de credite compatibil. Durata programului ERASMUS poate să varieze între trei luni și un an.