sorina pintea control

Ministrul Sănătății este îngrijorat de atacurile cibernetice asupra spitalelor, atacuri care au consecințe grave în sistem. Totodată, ministrul Sorina Pintea a dezvăluit ce unități spitalicești au fost vizate și a anunțat că va sesiza DIICOT. Nu ar fi pentru prima oară când se ajunge în această situație.

Avem informaţii că există atacuri cibernetice asupra unor cinci spitale din Bucureşti, unul fiind Spitalul „Victor Babeş”. Pe celelalte le identificăm. Am solicitat direcţiilor de sănătate publică din ţară să ne transmită dacă există spitale afectate. Incidente izolate au mai existat, când spitalele şi-au pierdut datele care au fost recuperate de informaticieni sau contra cost. Ultimul este spitalul din Huşi, care şi-a pierdut toate datele referitoare la pacienţi. Este sigur că voi face plângere la DIICOT”, a spus Sorina Pintea.

Aceasta a dezvăluit că spitalele s-au mai confruntat cu acest tip de atacuri. „Spitalul din Cluj a pierdut toate documentele referitoare la pacienţii aflaţi în spitale… În 2017 a avut loc un atac informatic la un spital din Maramureş, Sighetu Marmatiei, s-au identificat hackerii respectivi, erau din altă ţară, s-a plătit suma de 10.000 de euro”, a spus ministrul.

Articolul precedentProiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale nu a fost bun pentru Senat
Articolul următorCondamnare cu suspendare pentru un deputat PNL