Sursa Foto: Facebook

Robert Viorel Chioveanu, cel care din noiembrie 2019 conduce Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, este acuzat de Curtea de Conturi că ar fi produs instituției un prejudiciu de 20.000 de lei.

Potrivit Digi24, suma reprezintă deconturi la un hotel din București și două weekenduri petrecute pe litoral. Între timp, Chioveanu a achitat decontul cazării la hotelul din Capitală, rămânând de elucidat misterul celor două weekenduri, în valoare de 3.210 lei.

Fost candidat perdant la Senat din partea PNL Ialomița, Chioveanu nu a ieșit tocmai bine după controlul Curții de Conturi. Astfel, inspectorii spun că președintele ANSVSA a stat la un hotel în București, deși are o locuință aici, și a fost două weekenduri la mare, pe care și le-a decontat ca deplasări în interes de serviciu.

Pentru a nu răspunde penal, acesta a achitat suma, cu explicația că „sunt servicii de cazare și că aceștia sunt banii pentru facturile acelea pe care le-a decontat ilegal”, conform celor afirmate la Digi 24 de Cornelia Bilțiu Dăncuș, director economic ANSVSA.

În replică, Chioveanu a explicat pentru aceeași sursă că „acțiunile întreprinse de angajații ANSVSA de la nivel central și teritorial se desfășoară pe tot parcursul anului, indiferent dacă este vorba de weekend sau de zile libere legale. Toate deconturile la care faceți referire s-au efectuat cu avizul directorului Direcției economice, pentru angajament, legalitate, oportunitate și plată, cu respectarea prevederilor legale și a procedurilor în vigoare”.

Articolul precedentVoiculescu, despre afirmațiile premierului Cîțu, la adresa sa: „E o minciună”
Articolul următorCine va fi succesorul Angelei Merkel?