Foto: Facebook

Recorder a publicat astăzi un nou material legat de sforile trase de politicienii momentului pentru a căpăta cât mai multă putere și influență, numele la care se face referire fiind din cadrul Ministerului Mediului, inclusiv cel al fostului ministru Costel Alexe. Sub titlul „Lecție de șantaj în Guvernul României: cum se eliberează funcții pentru membrii de partid”, jurnaliștii Recorder au publicat câteva înregistrări audio care au legătură directă cu schimbarea șefilor de direcții silvice din țară, în urma unei campanii de șantaj care ar fi fost coordonate de la vârful Ministerului Mediului, mai precis de secretarul de stat Gelu Puiu.

Din materialul audio rezultă că Gelu Puiu vorbește despre faptul că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic, iar mai departe, îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa de anumite funcții.

Am varianta să fac audit, în care îmi vin de la Ministerul Finanțelor, de la Curtea de Conturi. Ce rezultă, nici nu mă interesează, trimit totul la parchet”, se aude într-una dintre înregistrări, vocea fiind a secretarului de stat, care explică rețeta de schimbare a șefilor din domeniul silvic.

Tot Gelu Puiu se poate auzi la un moment dat având o covorbire cu cineva căruia îi spune „domnule ministru”, și care îl întreba despre ceea ce se întâmplă la Sălaj… cu directorul de acolo, care era pe funcție prin concurs. Ulterior acestui eveniment, directorul și-a dat demisia din „motive personale”, în locul acestuia fiind pus un apropiat al PNL, Viorel Mihiș. Mihiș a fost implicat într-un alt scandal în decembrie 2015, când a fost acuzat de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, faptă comisă în calitate de șef al Ocolului Silvic Ileanda. Ulterior, în instanță, actualul șef al Direcției Silvice Sălaj a fost achitat.

Deși s-a arătat surprins că a fost implicat în acest scandal și a negat orice implicare, Gelu Puiu și-a înaintat demisia la câteva ore de la apariția materialului, demisie care a fost acceptată de premierul Florin Cîțu.

Cât despre Costel Alexe, acesta are de coordonat Consiliul Județean Iași cel puțin 3 ani, după cum sublinia în urmă cu câteva luni, în contextul dosarului penal pe care îl instrumentează procurorii anticorupție și în care este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare. La acea vreme, Alexe asigura că nu se gândește să facă un pas în spate și că „nu am comis nici o ilegalitate, nici cât am fost ministru, nici înainte şi nici după”.

Articolul precedentPSD va vota începerea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății
Articolul următorUSRPLUS și PNL le fură copiilor dreptul la burse decente și îi manipulează în scop politic