Lecția de ecologie pentru copiii din Florești, Cluj: ”Un pomișor pentru viitor”

Prietenia dintre natură și copii începe pe băncile școlii

Copiii plantează în timp ce adulții defrișează și tot copiii rămân cei care se gândesc la viitorul nostru, al tuturor.

Se întâmplă în comuna Florești din Cluj Napoca: lecția de ecologie devine o lecție de viață, iar cei mici sunt educați să planteze, să protejeze și să salveze.

Elevii, dar și preșcolarii din cadrul școlii ”Gheorghe Șincai” din Florești, au decis că vacanța nu reprezintă nici impediment și nici scuză.

Copiii au hotărât că natura este prioritară și, ca în fiecare an, au adăugat un plus de verde.

Fără bariere de vârstă, fără manuale, dar cu respectarea distanțării și purtând masca de protecție: pozele demonstrează că se poate și că acțiunea de azi stabilește viitorul verde al comunei Florești.

Copiii au răspuns ”prezent” și au plantat o livadă de pomi fructiferi

Pe contul de Facebook, reprezentanții școlii din Florești au precizat că este vorba despre o echipă formată din preșcolari și elevi ai școlii, echipă care plantează în aceste zile o mică livadă de pomi fructiferi în cadrul spațiului verde din incinta școlii.

De asemenea, cei mici au primit ajutor, în pauzele orelor, și de la elevii care în aceste zile participă la programul ”Școala după școală”.

”Un pomișor pentru viitor”

Foto: Facebook, Școala Gimnazială ”Gheorghe Șincai”, Florești

Pomul se cunoaște după roade, iar omul după fapte, spune un vechi proverb, pe care îl cunosc foarte bine și elevii școlii ”Gheorghe Șincai” Florești.

Acțiunea face parte din proiectul ”Cora Verde” derulat în parteneriat cu Cora România. Ca în fiecare primăvară, prin acest demers, lanțul de hypermarketuri și-a propus să contribuie la îmbogățirea spațiului natural din unitățile de învățământ din comunitățile în care magazinele Cora sunt prezente.

Și tot ca în fiecare an, deși sunt în vacanță, elevii Școlii ”Gheorghe Șincai” au răspuns ”prezent” cu bucurie, la această acțiune menită să le ofere celor mici un mediu mai sănătos pentru dezvoltarea minții și a corpului, și să le insufle totodată grija pentru mediul înconjurător”, au scris reprezentanții școlii pe pagina de Facebook.

De asemenea, școala ”Gheorghe Șincai” menționează că ”nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însă”.

Un exemplu în plus pentru cei mici să înțeleagă altfel noțiunea de școală: prin implicare, prin acțiune și prin schimbarea care nu se predă doar cu ajutorul manualelor.

Indiferent de orarul școlar, de vacanță sau de pandemie, o lecție de educație ecologică reprezintă o legătură strânsă între copii și natură. Pentru noi, reprezintă încă un motiv pentru a spera la o Românie verde, cu păduri vii, cu spații verzi intacte și cu un respect constant pentru mediu.

Articolul precedentMoșteanu înmoaie tonul: „E foarte important să reașezăm această coaliție pe niște baze solide de colaborare loială și colegială între parteneri”
Articolul următorRomânia are cea mai mare companie de reciclare a deșeurilor din Europa, Green-Group
Jurnalist full-time / Pesimist part-time