Sursa: Facebook

Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) au început noi mișcări de protest astăzi, când, timp de două ore, în aproape toate oficiile poştale din ţară, va fi întrerupt lucrul.

Greva de avertisment a fost anunţată de liderii sindicali, în cadrul unei conferințe de presă, fiind lansată chiar și o campanie, sub denumirea „Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”.

Blocul Național Sindical (BNS) a punctat că își propune să determine conducerea Companiei Naționale Poșta Română să majoreze veniturile poștașilor, dat fiind că, în acest moment, peste două treimi dintre acestea fiind la nivelul salariului minim.

Concret, principalele revendicări ale BNS și SLPR vizează o creștere salarială de 400 de lei net pentru toți angajații Poștei Române și o majorare a sporurilor de loialitate cu un procent între 5 și 10.

Blocul Național Sindical atrage atenția că, până în acest moment, în timpul procesului de negociere colectivă, conducerea Poștei Române nu a ajuns la un consens cu SLPR”, se arată într-un comunicat.

Negocierea colectivă la nivel de unitate este o obligație de la care nu se pot sustrage nici angajatorul, nici lucrătorii în toate formele lor de organizare!

Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit! Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui toate ajutoarele sociale și alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situații de subzistență din România și, nu în ultimul rând, ținând cont că Poșta Română distribuie toate citațiile și convocările de ordin procedural ale instanțelor de judecată, problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”, a declarat Mircea Burlacu, vicepreședinte BNS.

Articolul precedentNegoiță despre Piedone: „E cel mai bun. Chiar știe administrație”
Articolul următorManagerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, în arest pentru luare de mită și trafic de influență