Un contabil al unei primării dintre-o comună a județului Alba a fost arestat la domiciliu, după ce s-a descoperit că falsifica semnătura primarului. Cotabilul este acuzat de uzurparea funcției și fals material în înscrisuri oficiale, într-un dosar instrumentat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba, la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

În fapt, s-a reținut că, în luna aprilie 2019, persoana în cauză a îndeplinit acte ce nu intrau în atribuțiile sale de serviciu și a dispus efectuarea de către primăria la care era angajat a unor plăți în cuantum de 143.140 lei către trei societăți comerciale pentru achitarea unor facturi (livrări bunuri), fără acordul ordonatorului principal de credite. În acest sens, a contrafăcut semnătura primarului pe patru ordine de plată, documente în baza cărora au fost efectuate plățile. În realitate, bunurile nu au fost livrate primăriei și nu a fost respectată procedura de achiziție a acestor bunuri.

Luni, 17 februarie 2020, în baza unui mandat de aducere pus în executare de ofițerii S.J.A. Alba, inculpatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru audieri, ulterior fiind dispusă reținerea acestuia pe o durată de 24 de ore.

În cauză s-a colaborat și cu Inspectoratul de Poliție al Județului Alba – SICE”, au comunicat cei de la DGA.

Chiar dacă a respins propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Judecătoria Alba Iulia a stabilit câteva măsuri stricte: „Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din comuna …, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii din prezenta cauză, cu angajaţii şi cu reprezentanţii părţii civile.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul poate părăsi imobilul sus-menţionat, pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. Dispune ca Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba – Biroul Supravegheri Judiciare să supravegheze respectarea măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpatului”.

Articolul precedentPremierul Orban garantează pentru Mihai Chirica
Articolul următorPSD anunță ce vor face parlamentarii formațiunii în plen, la votul pentru Guvernul Orban 2