Sursa: captură video

Percheziții în această dimineață în orașul Buhuși, din județul Bacău, în urma unui incident în care o polițistă aflată în misiune a fost lovită cu piciorul în cap.

Agresorul a fost arestat, iar astăzi cercetările din dosar continuă cu 10 percheziții domiciliare, „la locuințele unor persoane bănuite de lovirea sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj”.

Din ce transmite Poliția Română, activitățile sunt efectuate „în vederea completării materialului probator”, fiind derulate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Buhuși, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Incidentul de la care a plecat totul îl are până acum ca „protagonist” pe un adolescent de 16 ani, care a lovit cu piciorul în cap poliţista aflată în misiune, în oraşul Oneşti.

Potrivit Agerpres, la data incidentului, poliţista se afla, împreună cu alţi colegi, într-o misiune pentru a aplana un conflict între două grupuri, în oraşul Oneşti. În momentul în care una dintre persoane a fost încătuşată, minorul a lovit-o cu piciorul în cap pe poliţistă, aceasta necesitând 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, adolescentul a fost reținut și propus pentru arestare, mandatul fiind emis abia în calea de atac a contestației, la Tribunalul Bacău:

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti împotriva Încheierii nr. 43/15.01.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oneşti în dosar nr. 233/270/2023. Desfiinţează în totalitate Încheierea contestată, reţine cauza spre rejudecare, iar pe fondul cauzei:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti având ca obiect arestarea preventivă a inculpatului Ciuraru Gabi. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ciuraru Gabi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.

Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă faţă de inculpatul Ciuraru Gabi. Ia act că intimatul-inculpat a fost asistat în prezenta cauză de apărător ales”.

Articolul precedentAfter School din București, aproape de a fi închis; a fost sesizat și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice
Articolul următorRareș Hopincă, city manager sector 5 – Reabilităm termic 100 de blocuri în 2023