Nicușor Dan (captură video)

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că greva spontană din această dimineață de la STB este una „orchestrată de sindicatul reprezentativ”, liderul de sindicat fiind un consilier general social democrat.

„Avem o grevă la STB, acțiune foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni. Este o grevă ilegală pentru multe motive. În primul rând, suntem în stare de alertă și nu se fac greve. Chiar dacă n-am fi în stare de alertă există obligație legală ca pentru transportul public să fie asigurată o activitate de o treime, lucru care nu se întâmplă”, a declarat Nicușor Dan într-o conferință de presă ce a avut loc la Primăria Municipiului București.

Totodată, edilul afirmă că acțiunea în instanță este „scrisă și depusă la tribunalul Bucuresti de către STB” prin care solicită judecătorilor să constate că acțiunea este ilegală.  „Va fi o cerere de intervenție din partea municipalități care este și ea scrisă pentru că această grevă afectează viața a sute de mii de bucureșteni. Nu este o grevă spontană, așa cum se afirmă. E o grevă orchestrată de sindicatul reprezentantiv și avem dovezile. Avem deja scrise plângerile penale împotriva liderilor de sindicat. Este o grevă politică al cărui vinovat este domnul Petrariu, consilier general PSD și lider de sindicat”, a mai spus edilul.

Nicușor Dan consideră că angajații au căzut „în plasa acestor manipulări care au un substrat politic” și face apel ca aceștia să înțeleagă gravitatea acțiunilor, dar și să reia activitatea.
Mai mult, primarul general a precizat că este deschis la dialog cu șoferii care participă la grevă, însă nu prin „intermediul liderilor de sindicat care au organizat acest protest ilegal”, a mai explicat Nicușor Dan.

Altfel, Metrorex a anunțat introducerea în circulație a tuturor trenurilor disponibile și va circula în orele de vârf la un intreval minim posibil, astfel încât să fie reduse efectele grevei de la transportul de suprafață.

Pentru evitarea situatiilor de supraaglomerare, monitorizarea traficului se face pe trei paliere: la nivelul trenurilor, prin mecanici; la nivelul stațiilor, prin impiegații de mișcare și la nivel centralizat, prin operatorii de circulație. Sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, se va realiza pe cât posibil alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp, a mai transmis Metrorex.

Greva spontană de la STB paralizează transportul public de suprafață

Articolul precedentCristian Ghinea: „Pesedistul șef peste facturile la energie a dispărut. Ar fi fost zărit la plajă în… Republica Dominicană!”
Articolul următorExclusiv! Cum a ajuns un șef de gară să facă legea în Aeroportul Otopeni