Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

Emmanuel Macron a anunțat că Franța este dispusă să aducă trupe pe teritoriul României, în cadrul misiunilor NATO.

De asemenea, preşedintele american, Joe Biden, a fost foarte ferm în ceea ce priveşte siguranţa României şi a Poloniei, în cazul în care Rusia invadează Ucraina.

Conform declaraţiilor făcute în cursul zilei de ieri, 19 ianuarie, preşedintele Franţei a precizat că ţara sa este pregătită să contribuie cu trupe la misiunile NATO din Europa de Est, inclusiv în România.

Emmanuel Macron a anunțat că Franța vrea să aducă trupe militare în România

Este vorba de contribuţia armatei noastre la echilibrul din Europa. Am continuat să desfăşurăm efective militare pentru securitatea partenerilor europeni, în cadrul misiunilor NATO, în ţările baltice, şi vom continua să facem acest lucru. Chiar am indicat disponibilitatea noastră de a merge mai departe. În cadrul NATO, ne angajăm să participăm la noi misiuni, pentru a ne asuma toate responsabilităţile, în cadrul misiunilor de tipul consolidării prezenţei militare avansate, în special în România, dacă se va decide, a declarat preşedintele Franţei.

Bogdan Aurescu consideră că prezența militară a NATO în România de datorează eforturilor depuse de Klaus Iohannis

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat declarația președintelui francez Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară a NATO în România.

În plus, acesta este de părere că acţiunea este rezultatul eforturilor constante ale președintelui român, Klaus Iohannis.

Anunțul important al președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară NATO în România pe Flancul Estic e rezultatul notabil al eforturilor constante ale Președintelui Klaus Iohannis”, scrie Bogdan Aurescu pe Twitter.

În cursul zilei de azi, Klaus Iohannis a publicat un anunţ pe contul de Twitter, salutând anunțul făcut de Emmanuel Macron.

De asemenea, preşedintele României a salutat şi suportul oferit de preşedintele american, Joe Biden.

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Solidaritatea NATO e foarte puternică”
Articolul următorCCR a amânat dezbaterea sesizării privind numirea lui Stănescu la ANRE
Jurnalist full-time / Pesimist part-time