Sursa foto: Antena3

Chiar dacă magistrații au admis sesizarea făcută de Societatea de Transport București (STB) și au dispus suspendarea grevei generale, șoferii refuză să iasă pe traseu și amenință că și mâine, 21 ianuarie, vor continua greva.

Sindicaliștii au anunțat că sunt nemulțumiți de conducere și își vor relua activitatea doar după ce directorul STB își va da demisia. Cu toate acestea, angajații riscă dosare penale din cauza faptului că au încălcat o hotărâre a instanței, relatează Digi24.

Adrian Criț, directorul STB, a anunțat încă de dimineață că greva declanșată este ilegală și va face plângere penală împotriva liderilor acesteia.

 „Angajații noștri au un contract de muncă valabil, au drepturile respectate și trebuie să-și îndeplinească obligațiile față de societate și utilizatorii transportului public”, a precizat Criț.

Criț: „Liderul de sindicat are incompatibilități”

Mai mult, directorul STB e convins că angajații au fost manipulați de liderii de sindicat care acționează pentru propriile interese.

„Au fost identificate mari afaceri în care este implicat, afaceri pe care le are cu STB prin centrul de sănătate și diferiți furnizori. Domnul Petrariu simte că a pierdut puterea, această societate este condusă, nu mai conduce sindicatul reprezentativ”, a mai spus Adrian Criț.

Liderul sindicatului STB, Vasile Petrariu, a spus ferm că greva spontană va înceta când directorul va fi demis. „Acest conflict poate fi rezolvat instant dacă cei care l-au pus director general și mă refer la PNL își asumă această răspundere și îl demit”, a spus joi dimineață Petrariu.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan îl critică pe Petrariu, afirmând că acesta va avea soarta lui Ion Rădoi, liderul de sindicat de la Metrorex. „Sper că nimeni – niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic – nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanței și să incite în continuare la grevă”, a scris el, pe Facebook.

Directorul STB cere numele vinovaților

Reamintim că joi, 20 ianuarie, angajații STB au intrat în grevă, precizând că principalele lor revendicări salariale nu au fost soluționate și cer demisia directorului Adrian Criț.

Adrian Criț a trimis un comunicat către toate autobazele și depourile prin care solicită numele tuturor celor care au refuzat să iasă pe traseu după decizia magistraților.

Liderul sindicatului STB, despre încetarea grevei. După demiterea directorului general

Articolul precedentAUR a strâns peste 700.000 de semnături pentru suspendarea președintelui Iohannis
Articolul următorBiden l-a avertizat pe Putin că orice mișcare a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.