Donald Trump ar vrea să se întoarcă la Casa Albă în 2024

Donald Trump a fost unul dintre puținii foști președinți americani încă în viață care nu a onorat invitația participării la învestirea lui Joe Biden

În urma învestiturii președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a schimbat macazul, transformându-se din actual președinte în fost președinte. Cu toate că zilele acestuia la Casa Albă s-au sfârșit, Trump nu pare să-și dorească să renunțe atât de ușor la președinție. „Ne vom întoarce, într-un fel sau altul” a spus acesta, înainte de a pleca către Florida, în cursul zilei de astăzi, scrie Libertatea, conform informațiilor inițiale transmise de CNN și Wall Street Journal.

Donald Trump își pregătește, pas cu pas, revenirea

Unul dintre consilierii lui Donald Trump ar fi declarat, potrivit CNN, că fostul președinte american și-ar pregăti revenirea, luând, de asemenea, în calcul o nouă candidatură în 2024, de data aceasta alături de o nouă formațiune politică, creată de el… pentru el. Primul pas în acest sens a fost grațierea lui Steve Bannon, fost strateg al președintelui, care i-ar putea acorda acestuia ajutorul necesar pentru îndeplinirea planurilor politice viitoare.

Șansele de reușită sunt infime

Specialiștii americani în analiză politică susțin că șansele ca Donald Trump să tragă lozul câștigător în 2024 sunt destul de mici, luând în calcul punerea sa sub acuzare de către Camera Reprezentanților, în contul instigării la insurecție ce a dus la violențele de la Capitoliu, din data de 6 ianuarie 2021. În plus, cred aceștia, popularitatea lui Trump ar fi fost zdruncinată în urma acțiunilor sale nesăbuite din ultimii ani, singurii susținători ai acestuia rămânând conservatorii, extremiștii, cei ce cred în „supremația albilor” și ultrareligioșii.

Marele pierzător este și marele absent

Cu foarte puțin timp în urmă, președintele ales, Joe Biden și-a depus jurământul, în cadrul ceremoniei de învestire a acestuia. Biden a devenit, astfel, cel de-al 46-lea președinte din istoria Statelor Unite ale Americii. La ceremonie au participat toți foștii președinți americani încă în viață, cu excepția lui Jimmy Carter, a cărui stare de sănătate l-a împiedicat să fie prezent, și a lui Donald Trump, care a anunțat că nu va onora invitația încă de dinaintea ceremoniei, ratând astfel un obicei nescris al învestiturii: predarea ștafetei prezidențiale.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentConstanța: programul „Masa Caldă” se extinde și în județ
Articolul următorPrimarul general al Capitalei a avut la dispoziție pentru campania electorală peste 300 de mii de lei, din donații
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.