Constanța: programul „Masa Caldă” se extinde și în județ

Tichetele au o valoare de 180 lei, aferente unei luni

Programul „Masa Caldă” desfășurat în cadrul POAD (Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate), a reprezentat un real succes încă de la început. În acest context, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a declarat că se dorește continuitatea, în tot județul Constanța. „Cu toții am înțeles importanța acestui program, prin intermediul căruia mii de locuitori ai acestui județ au parte de mese calde.”, a declarat prefectul Constanței Coșa, potrivit Ziua de Constanța.

 5.823 de tichete sociale pe suport electronic – carduri pentru mese calde, în Constanța

Conform sursei citate anterior, un număr de 5.823 de tichete sociale pe suport electronic – carduri pentru mese calde ar fi fost acordate județului Constanța, în data de 6 noiembrie 2020. Beneficiarii sunt toți cei înscriși în Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate – POAD, fiind reprezentați de oamenii cu posibilități materiale reduse, ori în încapacitate.

Am observat o implicare importantă și din partea autorităților locale. Unii primari au făcut tot posibilul ca oamenii din localitățile lor să beneficieze de acest ajutor. Mai sunt și excepții, dar sper că, în foarte scurt timp, și în localități în care programul fie nu a demarat, fie se mișcă mai greu, să vedem o schimbare. Lansez un apel către toți edilii din județ să depună eforturi în acest program, pentru că o fac pentru binele celor care i-au învestit cu încredere. Este păcat ca oamenii să aibă un drept, un beneficiu, dar să nu fie sprijiniți tocmai de cei îndrituiți în acest sens”, a mai spus Silviu-Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.

Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, oferă tichete sociale pe suport electronic pentru asigurarea necesarului de hrană. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Tichetele alimentare au o valoare lunară de 180 lei, primele distribuiri fiind făcute în toamna anului 2020, însumând necesarul a patru luni – septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie 2020.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentUcenicii lui Ponta: 110 studenți au fost sancționați pentru plagiat
Articolul următorDonald Trump ar vrea să se întoarcă la Casa Albă în 2024
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.