Începe dezbaterea privind viitorul Televiziunii Române: considerată ca primul pas dintr-un lung șir de acțiuni, dezbaterea va avea ca punct de pornire modul de selecție al președintelui-director general.

Cu alte cuvinte, implicarea politică în media.

Este vorba despre situația actuală din Televiziunea Română, situație care nu convine deputaților PNL și USR-PLUS care doresc, pe lângă o întâlnire cu oamenii din TVR, angajați și colaboratori, o viitoare conducere.

Dezbaretea vine cu adjective care ambalează frumos o demitere a actualei conduceri a televiziunii, menționând că se axează și că are ca scop ”o soarta mai bună” pentru Televiziunea Publică.

Numit în funcție de Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai a organizat dezbaterea pentru cursul zilei de azi, miercuri, 20 ianuarie.

Pentru a pune accent pe transparență, libertatea de exprimare și a încuraja opinia publică, Iulian Bulai a invitat jurnalişti din presa românească, reprezentanţi ai societăţii civile, dar și politicieni.

Trebuie să avem o dezbatere despre statu-quo, viitor, soluţii şi crezul nostru despre TVR, societatea civilă, jurnalişti, politicieni. În situaţia actuală nu mai poate fi continuată activitatea managerială şi editorială a TVR, în această formă, pentru a fi relevantă. De asta avem nevoie de o dezbatere la care toţi actorii non-TVR să spună cum văd ei atât analiza statu-quo-ului, cât şi a viitorului Televiziunii naţionale”, a declarat, pentru AGERPRES, Bulai.

Și Vacanța Mare a decis viitorul postului TVR

Anunțul a fost făcut după scandalul privind emisiunea de Anul Nou realizată de Vacanță Mare, Iulian Bulai afirmând că TVR trebuie reformat din temelii, de la numirea celor care conduc televiziunea publică, la organizarea de concursuri și regăsirea rolului de serviciu public.

De asemenea, reprezentantul USR PLUS a explicat că există un singur post de director în organigramă TVR, iar Doina Grădea ar avea interese ascunse: să nu piardă controlul editorial, deoarece acest director al Direcției Editoriale este direct subordonat președintelui TVR.

Foto

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCodrin Ștefănescu, alături de protestatari: „Vom repara în viitor toate nedreptățile”
Articolul următorUcenicii lui Ponta: 110 studenți au fost sancționați pentru plagiat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time