Președintele Klaus Iohannis i-a luat diplomația din mână unui alt ambasador cu state vechi de plată. Decretul privind rechemarea doamnei Valerica Epure din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Indonezia şi în Republica Democrată a Timorului de Est a fost semnat vineri, însă efecte produce de azi, data publicării în Monitorul Oficial. Valerica Epure are 65 de ani și are o adevărată carieră diplomatică în spate, aproape 19 ani fiind ambasador prin diferite state.

Însă și înainte de Revoluție Valerica Epure a avut funcții importante. În decembrie 1989 era secretar II în MAE și membră al PDSR-ului de atunci. Potrivit „listei” lui Eugen Mihăescu, publicată în 2005, Valerica Epure a fost redactor sef al revistei „Era Socialista” în perioada 1986-1990 și bursieră Fulbright în 1978.

Se spune că a fost apropiată a Elenei Zamfirescu, care era secretar de stat în mandatul lui Andrei Pleșu la Externe. Pe acest considerent, al relației apropiate, în 1999 Elena Zamfirescu ar fi ajutat-o pe Valerica Epure să devină ministru consilier la Viena. În 2001 este numită pentru prima dată ambasador, în Slovacia.

Potrivit site-ului Ambasadei României în Republica Indonezia, în echipa Ambasadei „domnul Cristian EPURE – prim colaborator al ambasadorului. Diplomat cu însărcinări politico – consulare şi culturale”. Cristian Epure fiind nimeni altul decât soțul doamnei ambasador.

Articolul precedentDupă ce a ieșit la iveală că a plătit unui traficant pentru a întreține relații sexuale cu două minore în sediul primăriei, edilul se autosuspendă. Povestea e din 2007, din județul Iași
Articolul următorIohannis vrea angajarea răspunderii asupra modificărilor la Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale. Le-a scris lui Meleșcanu și Ciolacu