Sursa: IPJ Mures

Patru polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție (IPJ) Mureș, dintre care doi chiar cu funcții de conducere, au fost „dezbrăcați” de uniforme, procurorii interzicându-le să mai exercite profesia, ca parte a măsurilor luate în cadrul unui dosar penal.

Cauza este instrumentată de procurorii Parchetulului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, care cercetează modul în care doi dintre oamenii legii și-au încălcat flagrant atribuțiile, și cum polițiștii cu funcții de conducere i-au acoperit și au încercat să îi avertizeze în legătură cu ancheta derulată.

Doi dintre inculpați sunt lucrători de poliţie în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 14 Ghindari, unul este şef Birou Control Intern în cadrul IPJ Mureş, iar ultimul este chiar şeful Poliţiei Staţiunii Sovata.

Faptele cercetate de procurori s-au derulat în nicio lună, începând cu noiembrie, când polițiștii din Ghindari au decis să facă pierdută o sesizare privind mai multe infracțiuni. Acum, din ce detaliază anchetatorii, cei doi agenţi din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ghindari sunt cercetați pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, în timp ce şeful Biroului Control Intern şi şeful Poliţiei Staţiunii Sovata sunt acuzați de compromiterea intereselor justiției.

La sfârșitul lunii noiembrie 2022, doi lucrători de poliție din cadrul Secției 14 de Poliție Rurală Ghindari, nu au luat măsurile legale obligatorii pentru întocmirea unui dosar penal cu privire la un eveniment sesizat în data de 26.11.2022 pe raza lor de competență, având ca obiect infracțiunile de furt și lovirea sau alte violențe, iar unul dintre cei doi polițiști a luat o sumă de bani de la un presupus autor, înafara oricărui cadru legal, sub pretextul recuperării prejudiciului.

În timp ce erau desfășurate activități de urmărire penală de către procuror, cu privire la faptele menționate mai sus, comise de agenții de poliție din cadrul Secției 14 de Poliție Ghindari, în data de 6 și 7 decembrie 2022, șefa Biroului Control Intern din cadrul IPJ Mureș și șeful Poliției Stațiunii Sovata au divulgat fără drept informații confidențiale din dosar către anumiți lucrători de poliție din cadrul Secției 14 de Poliție Ghindari, ceea ce a permis agenților de poliție vizați de cercetări să încerce influențarea martorilor și întocmirea de documente false, în scopul împiedicării răspunderii penale.

Faţă de cele patru persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile cu impunerea obligaţiei de a nu exercita profesia de poliţist”se arată într-un comunicat de presă.

Articolul precedentAdrian Năstase crede că este nevoie de un boicot față de Austria, „dar nu în mod oficial”
Articolul următorIohannis o vede pe șefa PE optimistă în ceea ce privește aderarea noastră la Schengen