Președintele Klaus Iohannis și-a asumat eliminarea actului normativ cunoscut ca Legea Recursului Compensatoriu. Azi, Iohannis a semnat decretul „privind promulgarea Legii de abrogare a Legii nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (PL-x 281/18.06.2019)”.

Era de așteptat că Iohannis va lua o asemenea decizie, dat fiind că anularea Recursului Compensatoriu era pe agenda PNL. Proiectul de lege a fost iniţiat de PNL şi ulterior comasat cu cel al USR, însă inițial a fost respins în Senat. Ulterior, pe 4 decembrie, plenul Camerei Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, proiectul de lege, cu amendamentul prin care este stabilită perioada pentru care se aplică măsurile compensatorii persoanelor deținute în condiții improprii.

Articolul precedentVine un nou lot de subprefecți și prefecți în mai mult de zece județe
Articolul următorDirector medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” București, bănuit că și-a favorizat soția