Sursa foto: g4media.ro

Vineri, 19 octombrie, liderii PNL, PSD și UDMR se vor întâlni, de la ora 12.00, să discute despre numirea premierului. Chiar dacă blocajul discuțiilor cu social-democrații a fost deblocat, încă mai există probleme în privința împărțirii ministerelor.

Reamintim că Partidul Național Liberal (PNL) a decis, joi seara, să îl propună pe Nicolae Ciucă premier. Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD) a anunțat că cine va avea funcția de premier nu va avea dreptul la Ministerul Finanțelor Publice. Chiar dacă încă nu s-a stabilit cine va da primul premier în rotația stabilită, liderul liberalilor Florin Cîțu a anunțat că reprezintă o victorie importantă pentru „un partid mic” cum este PNL, reușind să impună premierul în noua coaliție.

Nicolae Ciucă, a doua nominalizare pentru funcția de premier

Contrar celor afirmate de Cîțu, premierul desemnat de liberali, Nicolae Ciucă, s-a ferit să spună ce partid va primi premierul. Nu ar fi prima dată când cei doi au declarații contradictorii. Înaintea depunerii mandatului de Ciucă, întrebat de jurnaliști dacă guvernul propus de el va trece, el a afirmat că matematic nu există șanse. Cu toate acestea, Florin Cîțu a anunțat că Parlamentul va vota Executivul sub conducerea lui Ciucă.

PSD a anunțat că va discuta în forul de conducere pentru a valida o posibilă preluare a funcției de prim-ministru de către generalul Nicolae Ciucă. Pe lângă problema privind numirea premierului, cele două partide nu au căzut de acord în ceea ce privește structura Cabinetului.

Liderul PSD i-a transmis clar lui Cîțu că partidul care va avea premierul nu va putea prelua Ministerul Finanțelor Publice și funcția de Secretar General al Guvernului. Totodată, el a anunțat că până joia viitoare, cele două partide vor să dea votul în Parlament pentru învestirea noului guvern. Mai mult, consultările de la Cotroceni ar urma să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.

Social-democrații se vor reuni într-o ședință a Consiliului Național pentru validarea programului de guvernare și viitoare structură a Guvernului.

Criza politică din România durează de mai bine de 40 de zile, totul începând după ce USR s-a retras din coaliția de guvernare.

Rareș Bogdan, despre viitorul lui Florin Cîțu: „Ne dorim să ocupe a doua poziție în statul român”

Articolul precedentPNL și PSD vor crește pensiile și salariile
Articolul următorPatru polițiști din cadrul Poliţiei oraşului Dărmăneşti, arestați pentru luare de mită
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.