„Chiulangiul” Șef Vlad Ionuț Șerbănică, numit „pe merit” Director Adjunct la Caraiman

Personaj controversat, Vlad Ionuț Șerbănică pare susținut politic la conducerea Direcției Medicale a Complexului Medical Caraiman

Într-o mișcare (deloc) surprinzătoare și controversată, Vlad Ionuț Șerbănică, în vârstă de doar 39 de ani, a fost numit Director Adjunct al Direcției Medicale a Clinicii Caraiman, având sub conducerea sa întregul personal medical și auxiliar al instituției, însumând peste 150 de angajați.

Deși această numire a fost etichetată „pe merit”, trecutul profesional al lui Șerbanică ridică numeroase semne de întrebare.

Pe lângă funcția recent dobândită, Șerbanică își împarte timpul între propriul cabinet stomatologic de pe Strada Dinicu Golescu și rolul de administrator al firmei private, și primește și un salariu generos de 10.000 de lei lunar de la Caraiman, în ciuda absențelor frecvente de la locul de muncă.

Mai grav, în noua sa poziție, Șerbănică ar trebui să fie cel care își supraveghează propria activitate și să se (auto)sancționeze în caz de abateri, o situație care lasă loc unor evidente conflicte de interese.

Troc cu Otrok?

Conform surselor mele, numirea lui Șerbănică în funcția de director medical a fost rezultatul unui schimb de favoruri politice. În schimbul funcției, se zvonește că Șerbanică a promis să folosească influența sa pentru a o menține pe actuala directoare a clinicii Caraiman, Anca Vasilescu Otrok, în funcție.

Otrok, numită de încă primărița Clotilde Armand, ar beneficia astfel de sprijinul politic al lui Șerbanică, o situație ce ridică mari semne de întrebare cu privire la integritatea și legalitatea acestei numiri.

Incompatibilitate vizibilă

O căutare rapidă pe internet arată că Vlad Ionuț Șerbanică deține un cabinet stomatologic în Sectorul 1 din București, foarte aproape de sediul clinicii medicale Caraiman. Aceasta situație ar putea ridica probleme legate de incompatibilitate, având în vedere funcțiile multiple pe care le deține și posibilele conflicte de interese care decurg din acestea.

Nu m-ar mira ca o parte din echipamentul și instrumentarul cabinetelor stomatologice din Caraiman să fie casate peste noapte și să ajungă în proprietatea cabinetului privat al domnului doctor stomatolog. Iar de aici, doar cerul poate fi limita dacă cineva chiar și-ar dori asta! Cine ar putea controla dacă ar vrea?

Doctorul Șerbănică? Scriitoarea Otrok? Sau Carmen Iliescu? Șefa care răspunde de sterilizarea instrumentarului medical, proaspăt absolventă al unui master de management medical și în așteptare pentru a prelua din toamnă funcția de director adjunct, deși nu este medic, dar și-a angajat sora ca subordonat și care coordonează atât de bine sterilizarea, încât clinica a primit o amendă consistentă din partea DSP?

Cine să verifice dacă pacienții doctorului sunt programați pe bune iar consumabilele folosite se justifică? Șefa de la programări, Voicu Ioana? Care este posibil în incompatibilitate ANI pentru că se ocupă de programările fiicei proaspăt angajată concurând singură pe post ca medic radiolog și ea mai lucrând, pare-se și pe la alte clinici private.

În acest context, rămâne de văzut dacă Vlad Ionuț Șerbanică va depune declarația de avere și cea de interese, având în vedere dubla sa calitate. Această situație scoate la iveală încă o dată o practică îngrijorătoare în cadrul subordonatelor Primăriei Sectorului 1, unde incompatibilitățile par a fi trecute cu vederea, iar numirile în funcții de conducere par a fi dictate de conexiuni politice, nu de competență.
Ca să nu mai vorbim de concursurile de angajare tot “pe bune” cum altfel? Mai ales cele pe ultima sută de metri înainte de alegerile locale. Am scris pe larg despre concursurile de angajare pentru neamuri și prieteni.

Până la 1 noiembrie 2024, când primarul ales George Tuță își va prelua mandatul, se pare că cei aflați încă în funcții de conducere își vor continua activitatea în mod liber, profitând de puterea funcției, numind pe cine vor, în ce funcții vor, bazându-se pe legături politice și personale.

Rămâne de văzut dacă și după venirea noului primar LIBER ALES, useriștii și oportuniștii care nu vor putea să facă dovada că sunt utili urbei vor mai rămâne în funcțiile plătite cu zeci de mii de lei, din banii celor de care nu le pasă!

PS – Voi continua să scriu în măsura în care informațiile de la voi se vor dovedi adevărate, ca cele de până acum!

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentAbsolvenții de liceu susțin prima probă scrisă din cea de-a doua sesiune a bacalaureatului din acest an
Articolul următorȘi PSD are un plan de guvernare: romaniadorita.ro
Senior partner Ziarul de Investigatii