Copii
Copii. Sursa foto: edupedu.ro

 Semnal de alarmă tras de către organizația Salvaţii Copiii România, privitor la situația copiilor ai căror părinți muncesc în străinătate, potrivit romaniatv.net.

Potrivit reprezentanților organizației, aproape jumătate dintre copiii români nu au mama alături, deoarece acesta este plecată cu tatăl sau este singurul părinte plecat din familie

Ancheta a fost realizată de Salvați Copiii România în cursul lunii decembrie 2021, pe un eșantion alcătuit din persoanele în grija cărora au rămas 855 de copii cu părinții plecați la muncă în străinătate, beneficiari ai programelor derulate de organizație. Potrivit studiului, doar 7% dintre părinți se gândesc la reîntregirea familiei în afara ţării, în timp ce 79% dintre ei nu iau în calcul acest lucru.

21.024 de copii au cel puțin unul din părinţi plecat în străinătate

  Statisticile oficiale arată că un număr de 21.024 de copii au ambii părinţi plecaţi peste hotare sau provin din familii în care părintele unic susţinător muncește în străinătate. Potrivit studiului realizat de organizația Salvați Copiii România, 41 % dintre părinții plecați in străinătate au declarat că nu intenționează să se întoarcă definitiv în România, în timp ce 38% ar dori să revină în țară, dar nu au luat nicio decizie definitivă.

Părinții au declarat că ar putea să se întoarcă defintiv în țară dacă lucrurile s-ar schimbă pe piața muncii( (locuri de muncă, condiții de salarizare), în sistemul de sănătate sau în viață politică sau socială.

Organizația Salvați Copiii România atenționează asupra consecințelor socio-emoționale pe care copiii rămași în țară, în urma plecării părinților, le resimt. Organizația va continua derularea programelor de informare şi suport din cinci județe, pe perioada lunii august, când majoritatea părinților plecați revin în țară pentru petrecerea concediului.

O grădiniţă construită în orașul Huedin, cu fonduri de la Guvernul Ungariei, asigură educația copiilor doar în limba maghiară

Articolul precedentProtest la Ploiești, față de poluarea mediului: ”Vrem aer pentru viață”
Articolul următorProcurorii DIICOT au descins la un festival din Harghita: au găsit cocaină, ketamină, ciuperci halucinogene și muguri de canabis