Eugen Orlando Teodorovici, candidat la funcția de președinte al PSD, încearcă să convingă măcar în instanță că este singurul șef legitim al partidului, în acest sens introducând la Tribunalul București o acțiune prin care vrea să fie recunoscut oficial de Autoritatea Electorală Permanentă și de instituțiile cu atribuții în domeniu drept singurul membru al conducerii executive a social-democraților care încă este în funcție. Pe scurt, Teodorovici consideră că, după demisia președintelui Viorica Dăncilă și secretarului general Mihai Fifor, doar el, ca președinte executiv, a rămas legal la conducere, dat fiind că în PSD nu a avut loc o altă adunare generală care să modifice ceva. Social democrații nu par însă impresionați de demersul lui Teodorovici.

În replică, Robert Cazanciuc, șeful Senatului și fost ministru al Justiției este de părere că acțiunea acestuia nu are șanse de reușită. „Am văzut azi dimineață textul sesizării. Dacă l-a făcut Eugen e de înțeles, dacă e făcut de un jurist, ar trebui să îl dea afară. Are anumite lucruri care vor face ca ea să fie respinsă de pe scaun”, e de părere Cazanciuc.

Am cerut respectarea Legii nr. 14/2003 și a Statutului PSD!
Am cerut în repetate rânduri organizarea CORECTĂ a alegerilor pentru CONDUCEREA PSD!

TĂCEREA conducerii ilegale a PSD a fost RĂSPUNSUL pentru toți membrii și susținătorii acestui partid!
A fost și este INDIFERENȚĂ și INSULTĂ la adresa celor care au așteptări din partea celor ce se consideră „REFORMATORII” PSD!

Astăzi am cerut Tribunalului București să restabilească LEGALITATEA‼️ De ce este necesar ACUM acest demers?

Pentru că NU trebuie să validăm alegerea în mod NESTATUTAR și NEDEMOCRATIC a președintelui PSD, printr-un SIMULACRU de alegeri, atunci când REGULILE se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua sau anula șansele altor potențiali candidați! REFORMA #PSD pentru #noulPSD VA ÎNCEPE NUMAI ATUNCI CÂND DEZIDERATUL MEMBRILOR ȘI MAI ALES AL CONDUCERII PSD VA FI ACELA AL RESPECTĂRII STATUTULUI PARTIDULUI”, explică Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentCEX-ul PSD va avea loc sâmbătă, online
Articolul următorTudorel Toader, despre depunerea moțiunii de cenzură a PSD: „Parlamentul poate fi convocat și pentru o moțiune”