Deși dimineață, președintele României, Klaus Iohannis, și-a făcut timp astăzi să semneze de la prima oră decretele de numire în funcție ai noilor membrii ai Guvernului – la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și cel al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Aceasta înseamnă că președintele a acceptat propunerile PSD de numire în aceste funcții, următorul pas fiind jurământul de învestitură.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Iohannis a semnat decretele „prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii și solidarității sociale” și „prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse”.

Decretele încă nu au fost publicate încă în Monitorul Oficial însă, conform aceleiași surse, formalitățile continuă astăzi, pentru că, de la ora 14.00, se va desfășura la Cotroceni „ceremonia de depunere a jurământului de învestitură”.

În vârstă de 47 de ani, Natalia Intotero a fost între ianuarie 2018 – noiembrie 2019 ministru pentru Românii de Pretutindeni, activitate întreruptă însă în perioada aprilie-iunie 2019 „din cauza candidaturii pentru Parlamentul European”. În 2012, timp de câteva luni, a fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, funcție pe care o deținuse de altfel și în anul 2009, dar la Departamentul de Stat pentru Relații Instituționale al MAE. De profesie profesor, timp de 4 ani, între 2004 – 2008, aceasta a fost și consilier județean în cadrul Consiliului Județean Hunedoara.

În ceea ce o privește pe Simona Bucura-Oprescu, aceasta are 43 de ani, și este preşedinte în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. A fost aleasă în pentru prima oară deputat în 2012, anterior fiind vicepreşedinte la Consiliul Județean Argeș (2011 – 2012). Între 2004 – 2011, a fost consilier judeţean.

Articolul precedentOlimpicii internaționali, în vizită la premierul Ciolacu
Articolul următorDe-a râsul-plânsul cu Kramer de la Sectorul 2