Sursa: captura video

Doi polițiști din Giurgiu stau ceva timp la „răcoare”, atât timp cât judecătorii consideră că ar trebui să fie menținut arestul preventiv.

Măsura împotriva acestora a fost dispusă astăzi într-un dosar de corupție, cei doi fiind reținuți încă de ieri sub acuzația de luare de mită, după mai multe activități de cercetare penală.

Ieri, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – SJA Giurgiu, cu sprijinul IGJR – Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au pus în executare nu mai puțin de 11 mandate de aducere la sediul unității de parchet, pentru tot atâția suspecți. În același timp, s-au desfășurat activități procedurale de ridicări de înscrisuri de la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, ținta fiind probarea infracțiunilor de corupție săvârșite de către cei doi agenți de poliție.

Au plecat aproape liniștiți cam toți suspecții, mai puțin cei doi, care au fost reținuți, iar ulterior au fost duși în instanță cu propunere de arestare preventivă, încuviințată la Tribunalul Giurgiu:

Admite propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, privind pe inculpații BREAZU NARCIS-ALIN și MĂNECI GABRIEL-GEORGEL. Dispune arestarea preventivă a inculpaților: I. BREAZU NARCIS-ALIN – cercetat pentru luare de mită în formă continuată (32 de acte materiale) şi fals intelectual, și

II. MĂNECI GABRIEL-GEORGEL – cercetat pentru luare de mită în formă continuată (19 de acte materiale), pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 19.07.2022, până la data de 17.08.2022, inclusiv.

Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpații prezenți, respectiv de la comunicare pentru reprezentantul Ministerului Public”.

Agenții de poliție au atacat această încheiere, însă între timp anchetatorii au anunțat că cercetările continuă și că se efectuează acte de urmărire penală față de alți 9 suspecți, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DGA, „primul polițist este cercetat pentru luare de mită, în formă continuată, (32 de acte materiale) și fals intelectual, iar cel de-al doilea pentru luare de mită, în formă continuată (19 acte materiale), constând în aceea că, în perioada martie-mai 2022, în cursul exercitării atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control al traficului rutier, au pretins și primit, cu titlu de mită, sume de bani cuprinse între 100 și 1.000 de lei (la fiecare act material), de la conducătorii auto, pentru a nu dispune constatarea și sancționarea contravențională a unor abateri rutiere săvârșite de către aceștia.

Primul polițist este cercetat și pentru faptul că, în luna aprilie 2022, a eliberat în fals o dovadă de reparație a autoturismului unui conducător auto, în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în referire la circumstanțele producerii avariilor autoturismului”.

Articolul precedentKelemen Hunor: ”UDMR reabilitează și construiește spitale, baze sportive, case de cultură, instituții de învățământ, poduri și drumuri”
Articolul următorProcurorii DNA au descoperit cum se fraudau concursurile de angajare în Primăria Timișoara