Hotărârea instanței este definitivă, însă, așa cum apare afișat pe portalul instanței, oficialii Primăriei Călărași au formulat o cerere de revizuire, o cale de atac extraordinară în cazul unei asemenea decizii. Unele familii s-au luptat în instanță timp de 11 ani să demonstreze că le-a fost încălcat un drept evident, cel de reală proprietate. Mai exact, deși au mai existat hotărâri definitive prin care reprezentanții Primăriei Călărași erau obligați să pună la dispoziție actele de proprietate, respectiv cartea funciară a imobilului, au refuzat constant și nejustificat. În lipsa unor astfel de documente, cumpărătorii nu se pot numi proprietari reali, nu pot încheia alte raporturi juridice, respectiv contracte de închiriere sau de vânzare a imobilelor pentru care au plătit ratele.
11 ani de procese pentru iresponsabilitatea Primăriei Călărași. Instanța a decis definitiv
„ Obligă pe pârâţi să încheie actul adiţional la contractul de vânzare-cumpărare nr. 4087/2007, astfel cum s-a dispus prin Sentinţa civilă nr. 3619/17.112009, pronunţată de Judecătoria Călăraşi, în Dosarul nr. 4231/202/2009. Obligă pe pârâţi să predea reclamanţilor actul de proprietate privind cota de 11,64% din proprietatea comună, indiviză, forțată, perpetuă aferentă apartamentului cotă stabilită prin Sentinţa civilă nr. 3619/17.112009, pronunţată de Judecătoria Călăraşi, în dosarul nr. 4231/202/2009. Obligă pe pârâţi să predea reclamanţilor cartea funciară individuală”, se arată în decizia Tribunalului Ialomița.
Întrucât nu sunt date de contact publice privind purtătorul de cuvânt al Primăriei Călărași, așa cum e legal și firesc, ne-am adresat în scris instituției pentru a ne explica de ce a formulat cerere de revizuire într-un caz definitiv.
Una dintre familiile care a câștigat definitiv procesul cu Primăria Călărași, după 11 ani de procese și de apărări, a mai constatat o nelegalitate.
„ Am primit o adresă de la Primăria Călărași, în care se menționa că vor să execute de bună-voie obligațiile stabilite de instanță. Deși au inițiat aceste demersuri juridice-cerere de revizuire), s-a dat o Hotărâre de Consiliu Local prin care vor să încalce decizia definitivă a instanței.
Oficialii Primăriei ar fi vrut să atribuie terenul fără să se meargă la notar
Mai exact, împuternicește Serviciul Public Local Centrale și Administrare Fond Locativ(SPCTAFL) să ducă la îndeplinire obligațiile din decizie. Or, noi tocmai de-asta ne-am judecat 11 ani, că acest serviciu nu a respectat hotărârea instanței. Mai mult decât atât, au scris în Hotărârea de Consiliu Local atribuie teren. Cum atribuie teren fără să mergem la notar?! E o clauză nulă!, a precizat pentru zin.ro una dintre familiile care așteaptă ca Primăria Călărași să respecte legea.