Sursa: Shutterstock

O femeie din Vâlcea a fost arestată la domiciliu sub acuzația de trafic de influență și șantaj, suma pe care inculpata a adunat-o din aceste „activități” fiind vehiculată de anchetatori la peste 16.000 de euro.

Infracțiunile ar fi fost comise începând cu 2022, traficul de influență vizând obținerea unui certificat de handicap. În același timp, șantajul s-ar fi derulat timp de aproape un an, persoana vătămată fiind obligată prin diverse metode să achite inculpatei nu mai puțin de 15.480 de euro.

Cauza a fost instrumentată de ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, coordonați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. La finele săptămânii trecute, femeia a fost acuzată de trafic de influență și șantaj, după ce în prealabil a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința inculpatei.

Ulterior, aceasta a fost prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea, cu propunerea de arestare preventivă, iar în cauză s-a stabilit arestarea la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, procurorii atacând soluția.

La data de 02.05.2022, inculpata a pretins de la o persoană, denunțătoare în cauză, suma de 1.100 de euro în schimbul traficării presupusei influențe pe care susținea că o are asupra unui medic din cadrul DGASPC Vâlcea, pentru a obține trecerea într-un grad de handicap grav nerevizuibil, pentru fiul acesteia, sumă pe care a și primit-o la data de 20.05.2022.

Totodată, în perioada 21.06.2022 – 20.05.2023, inculpata, prin mai multe mesaje de amenințare și documente constând în fotografii cu copiii persoanei vătămate și un mandat european de arestare fals, a constrâns-o pe aceasta să-i ofere, în repetate rânduri, în total sume de bani în valoare de 15.480 de euro, toate acestea fiind posibile prin constrângerea psihică la care a fost supusă denunțătoarea în cauză.

Dosarul a fost constituit în baza denunțului depus de persoana vătămată la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea”, a transmis DGA.

Articolul precedentTensiuni în coaliția de guvernare, pe tema funcției de secretar general al Guvernului
Articolul următorSighiartău, despre programul de guvernare al Cabinetului Ciolacu: „Un program nerealist, scris de cineva care nu are legătură cu economia reală”