25 de polițiști, vizați de un dosar de corupție

Polițiștii rutieri sunt suspectați de luare de mită

Foto: Turnul Sfatului

Atât procurorii PT Sibiu, cât și şi poliţişti din cadrul DGA fac, în acest moment, percheziţii, într-un dosar ce vizează acte de corupție a unui număr de 25 de polițiști. În cadrul anchetei sunt puse în executare 33 de mandate de aducere și trei ordonanțe de predare a unor înscrisuri și a unor medii de stocare.

Astăzi, 19 mai 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și Serviciile Județene Anticorupție Sibiu, Alba, Brașov și Cluj, au pus în executare 17 mandate de percheziție la domiciliului suspecților, pentru probarea unor infracțiuni de corupție în cauza penală în care sunt implicați 25 agenți de poliție din cadrul I.P.J. Sibiu.

Conform informațiilor, ar fi vorba de suspiciunea de luare de mită. Cei 25 de polițiști rutieri ar fi cerut bani din partea unor șoferi, pentru a-i ierta de eventualele abateri de la Codul Rutier.

Bode, „tras de urechi” de un polițist, într-o scrisoare deschisă

Reacția IPJ Sibiu, cu privire la dosarul în care 25 de polițiști sunt suspectați de acte de corupție

„Asigurăm comunitatea sibiană că instituția noastră are toleranță zero față de actele de corupție, context în care conducerea I.P.J. Sibiu a sprijinit și va sprijini în continuare structurile implicate în derularea anchetei în cauză. Precizăm că acțiunea este comună, iar mai mulți polițiști din cadrul instituției noastre sunt implicați activ in desfășurarea anchetei penale”, a transmis IPJ Sibiu.

Articolul precedentRomânii din zeci de localități își vor alege primarii, pe 27 iunie
Articolul următorPontoane construite ilegal pe lacul Siutghiol, demolate la cererea primăriei
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.