Sursa: Google maps

Președintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Neamţ, dar și un paznic de vânătoare, sunt cercetați de procurori într-un dosar legat de luare de mită.

În prima zi de Paște, președintelui AJVPS Neamț i s-a organizat un flagrant, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, luându-l ca „din oală” în timp ce primea un dispozitiv electronic de la un membru al asociației, pentru a nu sesiza o posibilă faptă de braconaj cinegetic.

În urma primelor cercetări, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de președintele AJVPS Neamț și față de angajatul asociației, cei doi fiind propuși pentru arestare preventivă. Din ce detaliază DGA, „valoarea bunurilor solicitate este de aproximativ 40.000 de lei”.

Luni, Tribunalul Neamț a dispus însă luarea controlului judiciar „faţă de inculpatul RN, cercetat în dosarul penal nr. 352/P/2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, pentru o perioadă de 60 zile, începând cu data de 17.04.2023 şi până la data 15.06.2023, inclusiv. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul RN trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, care este organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Inculpatul RN trebuie să respecte, suplimentar, următoarele obligaţii: să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț; să nu se deplaseze la sediul … ori pe fondurile cinegetice aflate în gestionarea acesteia; să nu comunice pe nicio cale, direct sau indirect, cu următoarele persoane: coinculpatul CN, martorii (ale căror date de identificare urmează a fi obținute de procuror, nefiind disponibile în dosar); să comunice periodic organului de poliţie desemnat cu supravegherea sa informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; să nu exercite funcția de președinte al …; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. Pe durata controlului judiciar, supravegherea respectării obligaţiilor impuse inculpatului revine organelor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliție al Judeţului Neamţ, prin Biroul Supravegheri Judiciare.

2. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul CN, cercetat în dosarul penal nr. 352/P/2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la luare de mită, pentru o perioadă de 60 zile, începând cu data de 17.04.2023 şi până la data 15.06.2023, inclusiv. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul CN trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată Secția de Poliție, județul Neamț, cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Secția de Poliție, județul Neamț, care este organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Inculpatul CN trebuie să respecte, suplimentar, următoarele obligaţii: să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț; să nu se deplaseze la sediul … ori pe … aflate în gestiunea acesteia; să nu comunice pe nicio cale, direct sau indirect, cu următoarele persoane: coinculpatul RN, martorii (ale căror date de identificare urmează a fi obținute de procuror, nefiind disponibile în dosar); să comunice periodic organului de poliţie desemnat cu supravegherea sa informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; să nu exercite funcția de paznic de vânătoare; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Pe durata controlului judiciar, supravegherea respectării obligaţiilor impuse inculpatului CN revine organelor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamţ, prin Biroul Supravegheri Judiciare și Secția de Poliție. Constată că măsura reținerii a expirat, în privința ambilor inculpați, la data de 17.04.2023, ora 19.00”.

Articolul precedentLiderul deputaților PSD, noi informații despre rocada guvernamentală: „Viitorul Guvern nu va avea doar un premier nou, va fi un vot pe întreg Cabinetul”
Articolul următorPierde UDMR un minister? Ionuț Stroe: „Deține 3 portofolii, aceeași pondere pe care a avut-o în decursul istoriei în Parlament”