Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Povestea câinelui din Marakiv a devenit virală după ce acesta apare în mai multe fotografii și videoclipuri, așteptându-și stăpâna ucisă de ruși.

Situația a fost publicată, inițial, pe Twitter. În timp, povestea câinelui a apărut în presa internațională.

Rini a stat o lună pe treptele casei din cărămidă roșie din Makariv, așteptând întoarcerea stapânei, Tatyana

Câinele, pe numele său Rini, și-a așteptat stăpâna, timp de aproximativ o lună. Tatyana a fost una dintre multele femei civile ucise, de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Numele de ”Hachiko din Makariv” i-a revenit lui Rini, amintind de celebrul Akita, un simbol al loialității în Japonia. Hachiko a continuat să-și aștepte stapânul în gara Shibuya din Tokyo, 9 ani după decesul acestuia, în 1925.

Mai mulți voluntari au încercat să preia câinele, pentru a-l duce într-un adăpost. Cu toate acestea, Rini a refuzat să îi însoțească.

Noua stăpână a lui Rini se numește Nadezhda, adică ”speranță”

O femeie a aflat povestea și a vizitat localitatea. După câteva zile în care i-a adus mâncare a reușit să se facă aceptată și să câștige afecțiunea câinelui, arată Europa FM.

Anton Gerașcenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a scris pe Twitter că noua stapâna al lui Rini se numește Nadezhda, adică ”speranță” în limba ucraineană. Noua familie a lui Rini mai are un alt Akita.

Articolul precedentUn gălățean plătește 1.300 de euro/an, pentru a-și asigura locul de parcare
Articolul următorDoar jumătate dintre români își vor prepara acasă cozonacul de Paște
Jurnalist full-time / Pesimist part-time